CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Relatare >  

Lansarea cărții de poezii “Solitudini“ de Ionuț Țene. ”Un poet celest care aduce noi sensuri metaforei și mesajului liric înspre esențe”
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Lansarea cărții de poezii “Solitudini“ de Ionuț Țene. ”Un poet celest care aduce noi sensuri metaforei și mesajului liric înspre esențe”  
 
Apărută recent la Editura clujeană “Ecou Transilvan“, cartea cu o 100 de poeme, intitulată “Solitudini“, a poetului Ionuț Țene, s-a lansat joi, 13 mai, a.c. la orele 17.00, la Biblioteca Județeană OCTAVIAN GOGA (foaier) din Cluj-Napoca, în prezența unui public numeros.  
 
Cartea a fost prezentată de scriitorii Adrian Țion și Eugen Cojocaru, inclusiv de editorul Nadia Fărcaș. Au mai luat cuvântul scriitorii Marius Țion, Victor Măruțoiu (îngrijitorul colecției de poezie al editurii) și Horia Bădescu.  
 
Nu a lipsit momentul artistic susținut de cantautorii Camelia Hodiș, Alina Mizgan și chitaristul Ervin Szabo, pe versurile poetului Ionuț Țene, care au încântat auditorul cu compoziții muzicale folk.  
 
Editoarea Nadia Fărcaș a făcut un excurs al operei literare a autorului evidențiind importanța evenimentului literar, scriitorul Adrian Țion a subliniat existențialismul liric al poetului în maniera lui Albert Camus, care scrie o poezie neo-avangardistă cu incantații lirice inedite și surprinzătoare.  
 
Scriitorul Eugen Cojocaru a subliniat resursele lirice ale poetului care demască metafaoric pandemia sistemică a preajmei dincolo de epoci. Poetul Ionuț Țene a reușit să destructureze metafora clasică, reinventând-o prin schimbarea sensurilor. Eugen Cojocaru consideră că avem nevoie de o poezie de calitate, arta lirică fiind salvatoare în fața structurilor opresive și a mediocrității ideologice.  
 
Poetul Victor Măruțoiu a arătat că poeziile autorului lansat sunt de fapt niște stanțe lirice ce mustesc de culoare, care readuce vechile teme homerice. Consideră că poetul Ionuț Țene contribuie cu un nou suflu și stil în poezia românească actuală.  
 
Poetul Horia Bădescu l-a felicitat pentru carte pe poetul Ionuț Țene, volum care aduce o expresie lirică înnoitoare.  
 
Ultimul vorbitor, poetul Marius Țion a făcut o excelentă recenzie critică a volumului ”Solitudini”, pe care îl consideră o expresie lirică ce aduce emoții și trăiri spre sensuri celeste. Chiar dacă poetul pare că destructurează versurile în realitate reconstruiește temele lirice universale. Ionuț Țene este ”un poet celest care aduce noi sensuri metaforei și mesajului liric înspre esențe”.  
 
La final, autorul le-a mulțumit prezentatorilor și celor prezenți subliniind necesitatea reconstruirii unei stări de grație lirice la Cluj-Napoca, în care poezia să fie o cuminecătură pentru cei îndrăgostiți de adevăr, libertate și frumos.  
 
În sală au fost prezenti scriitorii I.P. Azap, Dan Marius Drăgan, Octavian Sergentu, Sandu Cătinean, Sorin Grecu, Mirela Duma, Gavril Moisa și Al. Florin Țene.  
 
În încheiere, autorul a oferit autografe numeroșilor iubitori de poezie.  
 
NapocaNews  
 
Referinţă Bibliografică:
Lansarea cărții de poezii “Solitudini“ de Ionuț Țene. ”Un poet celest care aduce noi sensuri metaforei și mesajului liric înspre esențe” / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3787, Anul XI, 14 mai 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!