CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Relatare >  

Titina Nica ȚENE:SA NE ADUCEM AMINTE!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SA NE ADUCEM AMINTE!  
 
În anul 1982, in Cluj, practic, se murea de foame. Magazinele erau goale, doar pe rafturile din lemn se găseau, aruncate, ici, acolo, câte o conservă de pește din Vietnam si macaroane Nu se găsea lapte, ulei, cartofi, etc, lucruri elementare pentru existență. Pentru a cumpăra o pâine, și aia neagră și tare ca piatra, stăteam la cozi imense și de multe ori nu mai apucam. Datorită faptului că răbdam de foame cu întreaga familie, socri, copii și noi, am scris lui Păunescu o scrisoare la revista Flacăra, fără s-o semnez. În scrisoare criticam pe Ceaușescu că înfometează poporul. Paunescu a dat o la securitatea din Cluj. M-au cautat un an până m- au descoperit. M au tinut închisă la securitatea din Cluj. M- au dat afara din serviciu, etc, etc. M- au discutat in ședința de partid din instituția unde lucram. Oameni cu care eram in foarte bune relații s- au intors impotriva mea, m- au facut trădătoare de neam și țară. Deci nu conta că spusesem adevărul în scrisoare, conta că făcusem reclamația și arătam adevărul. Atunci in 1982 era dictatura, acum, nu înțeleg nici în ruptul capului ce doresc cei care ies in stradă și strigă libertate, iar pe conducătorii țării îi fac asasini și criminali. Mai bine porți mască, mai bine te vaccinezi decât să mori. Mă îngrijorează nespus de mult înmulțirea conspiraționiștilor si negaționiștilor, care dau știri false. Oamenii naivi cad în plasă și cred în aceste știri eronate și rău intenționate. Ieri m -am întalnit cu o prietenă care m -a întrebat dacă m -am vaccinat. Am spus că da. "Ai avut curaj? Eu nu ma vaccinez că ăștia ne omoară în spitale și prin vaccin. Iți bagă oxigen ca să mori. Nu vezi, dragă, cum dau ei drumul la câte un virus, le zic tulpini. Dau drumul așa. pe rând când nu sunt mulțumiți de numărul morților. Vor să moară cât mai multi ca să poată primii bani mulți pentru morți. Uite acum mor vedete, și nu mor odată, le dă drumul așa săptămânal, să fie distanță între ele, ca să prosteasca câți mai multi oameni. A murit mai intai Cornelia Catanga, apoi , la trei zile Nelu Ploiesteanu si azi Gabi Luncă”….  
 
Cerul a devenit negru, cu nori mulți. A slobozit o ploaie, zdravănă, sănătoasă. Mi- a plăcut să cred că ploaia a spălat PROSTIA.  
 
Titina Nica ȚENE  
 
Referinţă Bibliografică:
Titina Nica ȚENE:SA NE ADUCEM AMINTE! / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3746, Anul XI, 03 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!