CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  

Al.Florin Țene:Dorul este o expresie a sufletului, iar dorința este o cerință a fizicului* Decalogul 25 despre ziariști
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dorul este o expresie a sufletului, iar dorința este o cerință a fizicului* 
  
Decalogul 25 despre ziariști 
  
1-Este greu de imaginat o mai mare deschidere pentru științele umaniste și pentru științele sociale decât marcarea unui progres în înțelegerea modului cum funcționează procesul învățării. 
  
2-Jurnalistul dacă dorește să fie apreciat de cititori, trebuie să fie gata să accepte excluderea din redacție de către patron. 
  
3-Dacă redacția este poarta spre cititor, articolul scris de ziarist este cheia care o deschide. 
  
4-Îmbunătățirile aduse în cadrul mijloacelor de comunicare în masa depend și de jurnaliștii dornici și pregătiți să le utilizeze în mod constructive. 
  
5-Ritmul schimbărilor tehnologice în domeniul internetului, televiziunii și telecomunicațiilor este atât de rapid, încât multe personae nu sunt în stare să țină pasul cu dezvoltarea lor. 
  
6-Dialogul în trei într-o redacție este o experiență ce recompensează, mai ales când urmează a fi tradus într-o poziție comună în formă scrisă. 
  
7-Deși această întreprindere colectivă a fost pentru noi o sursă de putere, suntem perfect conștienți de slăbiciunile pe care cititorul le va sesiza în cee ace privește fluența și exprimarea ideilor. 
  
8-Ne-am dat seama cât de adânc taie decalajul uman de-acurmezișul culturile, valorile, ideologiile, rasele și credințele. 
  
9-Dezbaterea și discuția asupra decalajului uman și a relației lui cu problematica mondială reclamă, în mod necesar, un dialog international asupra necesității de a îmbrățișa inovația și de a o practica. 
  
10-Dacă dorim să asigurăm viziunea universală de care este nevoie atât pentru a spori diversitatea culturilor, cât și pentru a cimenta elemental global comun pentru supraviețuire și demnitate, este necesară o discuție globală în mass-media. 
  
Al.Florin Țene UZPR 
  
*Din ciclul “Sens și Contrasens în înțelepciunile pentru ziariști“ 
  
Referinţă Bibliografică:
Al.Florin Țene:Dorul este o expresie a sufletului, iar dorința este o cerință a fizicului* Decalogul 25 despre ziariști / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3230, Anul IX, 04 noiembrie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!