CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Scriitori >  

Lucia-Elena Locusteanu:ALEXANDRU FLORIN ȚENE PREȘEDINTELE LIGII SCRIITORILOR ROMÂNI,
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ALEXANDRU FLORIN ȚENE 
  
PREȘEDINTELE 
  
LIGII SCRIITORILOR ROMÂNI, 
  
Membru corespondent al 
  
ACADEMIEI AMERICA-ROMÂNE 
  
Personalitate complexă, recunoscută în țară și peste hotare, și-a închinat întreaga viață puterii de penetrare a cuvântului, având o activitate cultural - publicistică efervescentă, fondând numeroase publicații literare, înființând Liga Scriitorilor Români, dar și numeroase Cenacluri literare, dar și de noi curente literare - ,,proglobmodernul”, îmbrățișând toate sferele literare: poezia, proza, dramaturgia, dar și istoria, critica și estetica literară, activitate încununată de multiple Ordine, Medalii, Diplome și Premii, dar, mai ales, de fără număr pagini de ardere permanentă la tot ceea ce înseamnă destin românesc. 
  
,,Cale lungă are poetul pe lumină călcând” căci ,,De pe plaiuri natale n-am plecat nicicând, / Ai să mă recunoști după gândire / Și după cântecul ce-l zic în gând / Pe drumul infinit spre nemurire.” – mărturisește poetul convins că ,, Înțelepciunea o ascult când vorbește POEZIA” și se roagă : ,,Mai dă-mi Doamne bucuria / să cânt în vers timpul…”, dat fiind că ,,Curge veacul, fluviu, peste noi, / și râurile din stânci sub care dorm eroi.” Pentru EL ,,Același Olt își cioplește maluri / Lumină să aprindă în Olimp.” Deoarece ,,POETUL - verbul unei abateri de la firesc - / Poartă sub aripi visul îngeresc, // EL este și ploaie, secetă și duh / Pasăre măiastră rătăcind prin văzduh.” 
  
Dar Al. Florin Țene este și PROZATOR, dar și ROMANCIERUL ce dă viață eternă scriitorilor înaintași în ,romanele: ,,La braț cu Andromeda”, viața scriitorului Gib I. Mihăescu între realitate și ficțiune, dar și ,,Veniți, privighetoarea cântă!” Viața scriitorului Alexandru Macedonski între realitate și poveste, ,,Repetabila întoarcere pe o punte de cuvinte” Viața scriitorului Augustin Ostace între realitate și poveste, dar și romanul despre Viața lui Radu Gyr între realitate și ficțiune -- ,,Întoarcerea din Cruciadă”, roman recent apărut, ca să amintim doar o infimă parte din vasta operă. 
  
Volumul ,,Visul alb” – Povestiri și teatru aduce în fața cititorului – POVESTITORUL și DRAMATURGUL – Al. Florin Țene, cel care, în anul Centenarului Marii Uniri, ne propune o întoarcere în timp, împletind firul istoriei cu cel al artei și mitologiei, în primele două piese din EPOPEEA ROMÂNĂ, respectiv, ,,COZIA” și ,,FLORILE SERMISEGETUZEI”, îmbogățind motivul Dochiei cu noi semnificații. 
  
Scriitor polivalent – Al. Florin Țene - ,,talent vulcanic și neliniștit” e în același timp și CRONICAR literar și ESEIST - a se vedea ,,AVENTURA IDEILOR”, preocupat de tot ce e legat de oameni, societate, educație, cultură, de tot ce e în legătură cu viața poporului român și cu acel respect imens ce trebuie dat acurateței limbii române, limbii noastre pe care astăzi și aici - la Olănești - cu toții o omagiem, cinstind astfel ,,CLIPA CEA REPEDE / CE NI S-A DAT” - așa cum a imortalizat-o Eminescu, pentru că: 
  
,,POEȚII NU MOR NICIODATĂ, 
  
SE-NTORC ÎN CUVINTE” 
  
în cuvintele calde-ale limbii străbune, 
  
ale limbii române!” 
  
Prof. Lucia-Elena Locustean Membru al Ligii Scriitorilor Români, Filiala Cluj–Napoca. 
  
Referinţă Bibliografică:
Lucia-Elena Locusteanu:ALEXANDRU FLORIN ȚENE PREȘEDINTELE LIGII SCRIITORILOR ROMÂNI, / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3157, Anul IX, 23 august 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!