CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  

Miruna Mureșan:Revista internațională Starpress și Liga Scriitorilor sărbătoresc Ziua Limbii Române la Olănești
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Revista internațională Starpress și Liga Scriitorilor sărbătoresc Ziua Limbii Române la Olănești 
  
În data de 31 august a.c. în organizarea Ligii Scriitorilor și a revistei internaționale Starpress, va avea loc în stațiunea Olănești, județul Vâlcea, sărbătorirea Zilei Limbii Române. La această activitate vor participa zeci de scriitori din țară, Canada, Anglia, Franța, Italia etc. 
  
Manifestarea, coordonată de Ligya Diaconescu, directoarea revistei Starpress, va începe la ora 10, pe platforma de lângă Bisericuța de lemn din Albac aflată în Olănești, ce datează din anul 1752. Biserica a fost ridicată în satul natal al lui Horea, erou al iobagilor din Ardeal. Biserica de lemn din Albac a fost prima biserică de lemn ardelenească salvată ca monument istoric în România. Ea a fost adusă în anul 1907 din Albac, atunci în fostul imperiu Austro-Ungar, și salvată la conacul familiei Brătianu din Florica, în Regatul României. Biserica are o valoare cultural istorică de unicat în patrimoniul românesc prin semnificația istorică, destinul său aparte și prin calitățile formale și tehnice ce o disting drept una dintre cele mai prețioase creații în lemn din Transilvania. 
  
În deschiderea programului, scriitorul Al.Florin Țene, președintele național al Ligii Scriitorilor va ține conferința “Istoria Limbii Române-de la Decebal la Eminescu. “ După care va citii monumentalul poem “Gloria Limbii Române. “ 
  
Vor lansa cărți, scriitorii: Ligya Diaconescu, Mariana Popa, Melania Rusu Caragioiu, Olimpia Sava, Ionela Flood, Rodica Calotă, Nadia Urian, Mary Smith, Tudora Lazăr, și Al.Florin Țene. Despre cărțile acestuia va vorbi profesoara Lucia- Elena Locusteanu. 
  
Poeții prezenți la această manifestare vor susține un recital de poezie dedicate Limbi Române. 
  
Liga Scriitorilor Români și revista Starpress vor acorda Diplome și distincții unor scriitori din țară și diasporă, semn de prețuire pentru activitatea acestora în slujba Limbi Române. 
  
În încheierea manifestării va urma un concert de cântece susținut de: Camelia Florescu, Gheorghe Cărbunaru, Manole Barna, Călin Ariciu, Maria Militaru, Maria Brădean și Lavinia Roșu. 
  
Tot în cadru acestei sărbători, în organizarea Bibliotecii orășenești “A.E.Baconsky “ din Călimănești și a scriitorului Constantin Geantă redactorul șef al revistei”Mirajul Oltului “, în data de 3 august la orele 16, 30 are loc manifestarea culturală “Medalion literar-Al.Florin Țene și Titina Nica Țene “, la Biblioteca din Călimănești. Despre personalitatea scriitorului și a promotorului cultural Al.Florin Țene, președintele national al Ligi Scriitorilor Români, vor vorbi prof.Constantin Geantă,și profesor Lucia-Elena Locusteanu. 
  
Al.Florin Țene și Titina Nica Țene vor citi din opera lor. După care urmează un dialog pe teme literare cu scriitorii din Călimănești și Rm.Vâlcea. Liga Scriitorilor Români va acorda DIPLOMA DE EXCELENȚĂ Bibliotecii din Călimănești pentru îndelungata activitate în răspândirea “luminii” cărți în rândul cititorilor, iar profesorului și scriitorului Constantin Geantă i se va acorda Medalia VIRTUTEA LITERARĂ, semn de prețuire pentru îndelungata activitate de creație literară și promovarea Limbii și Literaturi Române în rândul tineretului de pe Valea Oltului. La manifestare sunt invitați scriitori din Rm.Vâlcea, Drăgășani, județul Olt și Sibiu. 
  
Miruna Mureșan 
  
Referinţă Bibliografică:
Miruna Mureșan:Revista internațională Starpress și Liga Scriitorilor sărbătoresc Ziua Limbii Române la Olănești / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3154, Anul IX, 20 august 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!