CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

Lumini și umbre în stațiunea Felix
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Lumini și umbre în stațiunea Felix 
  
Există o zicală populară “La pomul lăudat să nu te duci cu sacul “, la această concluzie am ajuns noi după ce am fost în Stațiunea Felix pentru a face tratament. 
  
Cu bilete de trimitere pentru servicii medicale clinice, cumpărate de la Casa Județeană de Pensii Cluj, la jumătatea valorii pensiei pe o lună, am fost cazați la Hotelul MUREȘ, având două stele. Aici, atât masa și tratamentul au fost ireproșabile .Salariații și cadrele medicale și-au făcut datoria conform sarcinilor de serviciu. Lacurile cu nuferii ce înbobociseră, sunt îngrijite. Ștrandurile de la diferite hoteluri sunt renovate și igenizate .Aceasta este partea luminoasă a Stațiunii., cu toate ca nu înteleg de ce Hotelul MURES, desi renovat, are in camera mocheta pe jos, care, oricat ar fi de aspirata , produce alergie cu praful ce il acumuleaza. 
  
Dar, partea întunecată este dureroasă.Sunt multe hoteluri, cum ar fi Someșul și Unirea, abandonate, cu geamurile sparte, năvălite de liane și vegetație .Străzile sunt pline de gropi, aleile din parc sunt distruse, și mai mult, parcul a devenit o adevărată parcare .Autoturismele circulă pe alei ca pe autostrăzi și sunt parcate pe spațiu verde .Izvoarele cu apă caldă de băut , unice în Europa penru beneficiile aduse sănătații, sunt renovate, dar nu sunt inscripționate, așa cum sunt la Olănești. 
  
Întreb pe domnul primar al comunei Sânmartin, de care aparține Stațiunea Felix, de ce nu remediază aceste neajunsuri .Poliția locală de ce nu ia măsuri să nu mai fie parcate autoturismele în parc ? 
  
În aceste condiții, parafrazând zicala populară de mai sus, zic: “La Felix să te duci cu o tașcă, să abandonezi …sacul!“ 
  
Al.F.Țene 
  
Referinţă Bibliografică:
Lumini și umbre în stațiunea Felix / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3090, Anul IX, 17 iunie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!