CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

La cenaclul ”Artur Silvestri “ Medalionul literar “Cartea fereastră deschisă spre suflet “
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul ”Artur Silvestri “ 
  
Medalionul literar “Cartea fereastră deschisă spre suflet “ 
  
Ședința cenaclului “Artur Silvestri “ din data de joi, 30 mai a.c., deschisă de președinta cenaclului, scriitoarea Voichița Pălăcean Vereș, s-a desfășurat sub genericul spuselor lui Theodore Parker:“Carțile care te ajută cel mai mult sunt cele care te fac să gândești cel mai mult.” 
  
Președinta de cenaclu a subliniat faptul că în sală sunt prezenți membrii ai Ligii Scriitorilor din Baia Mare: Virginia Paraschiv, dr.Mihai Ganea, și din Gherla, scriitorul Teodor T Ungureanu,. Apoi a dat cuvântul președintelui național al Ligii Scriitorilor, care, așa cum a intrat în tradiție, a făcut o retrospectivă a activităților filialelor acestei organizații profesionale, arătând că în prezenta perioadă au fost alegeri în filialele din județele: Olt și Iași. 
  
În continuare președintele a prezentat și discutat cărțile și revistele primite de la scriitorii din țară: despre revista „Moldova literară „ , revistă ce apare sub egida Filialei Ligii Scriitorilor Iași, având ca realizator pe neobositul scriitor Mihai Știrbu, a spus că în peisajul revuistic din țara noastră această publicație este una din cele mai bune din punct de vedere al calității materialelor publicate, dar și din punct de vedere estetic și tipografic. A mai prezentat revista bănățeană “Suflet nou “ și cărțile: “Martorii răstignirii “ de Vasile Cocarcea, “Ape adânci “și “Când se întorc rândunelele “ de Nan C.Ilie, “Percepții “ de Ana-Cristina Popescu, ”Rătăcitoare umbre” de Rodica Iva Dascălu”,”La ceas aniversar” de Gh.Șoptirean”, ”Tartorii roșii” de Constantin Mitachi’’ și ’’Lamura’’ de Paraschiva Cărbunar și Livia Băcia. În continuare a mai prezentat cărți Iulian Patca, președintele filialei Cluj a Ligii Scriitorilor: “Lacrimi de râs “ de Eugen Burghelea , “Mult râvnita primăvară “ de Vasile Gh.Pascal “ , “ Arbore în surâs“ de Paraschiva Cărbunar, “Înțelepciunea lui Godot “ de V. Umbreanu“, “Rază de soare “ de Vasile B. Gădălin “. 
  
Apoi, Al.Florin Țene a prezentat cele cinci volume al scriitorului dr.Mihai Ganea, intitulate “Testamentul filozofic “ și revista “ Porțile nordului“ pe care o editează împreună cu scriitoarea prof.Virginia Paraschiv. 
  
După acest moment dedicat grupajelor de cărți, Voichița Pălăcean Vereș a prezentat cartea “Când amintirile se-ntorc “ de Ioan Ghiolțean, arătând că autorul are vârsta onorabilă de 95 de ani, și, între coperțile acestui volum de poezie se găsesc momente de înțelepciune a unei experiețe de viață. Despre autor au mai vorbit: Lucia Elena Locusteanu, Al.Florin Țene și autorul. Apoi, toți cei prezenți, i-au cântat celui care a ajuns la vârsta înțelepților ardeleni tradiționalul cântec “La mulți ani! “ 
  
Un moment deosebit a fost când prof.Virginia Paraschiv și dr.Mihai Ganea, veniți de la Baia Mare cu aparatura video , au prezentat emisiunea radio-tv“Porțile nordului “, în care medalionul literar dedicat poeziei lui Gavril Moisa a fost mult apreciat de ascultători. Despre volumul poetului Gavril Moisa intitulat “O poezie ești… “ au vorbit cu profesionalism prof.Virginia Paraschiv, dr.Mihai Ganea, Luciana Vlad, Lucia Elena Locusteanu, Iulian Patca, Al.Florin Țene și poetul Gavril Moisa. Trebuie să subliniez că Al.Florin Țene a apreciat, ca de atâtea ori, activitatea scriitorilor și promotorilor culturali Virginia Paraschiv și Mihai Ganea pe care o desfășoară în folosul culturi române. 
  
Ședința s-a încheiat cu momentul istoric, despre originea poporului român, al profesorului Vasile Sfârlea. Conferința a fost exemplificată cu materiale arheologice, hărți și manuscrise. 
  
Viitoarea ședință va avea loc în data de joi, 27 iunie, a.c în Sala Armelor din cadrul Cercului Militar Cluj-Napoca. 
  
Victor Roșianu 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul ”Artur Silvestri “ Medalionul literar “Cartea fereastră deschisă spre suflet “ / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3073, Anul IX, 31 mai 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!