CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Evaluari >  

O carte impresionantă: „ALEXANDRU FLORIN ȚENE: ATITUDINI LITERARE LA ÎNCEPUTUL SECOLULUI XXI”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
O carte impresionantă: „ALEXANDRU FLORIN ȚENE: ATITUDINI LITERARE LA ÎNCEPUTUL SECOLULUI XXI” 
  
Editura Napoca Star, Cluj, 2019 
  
Autor: Voichița Tulcan Macovei 
  
Recent a văzut lumina zilei la Cluj- Napoca o carte amplă pe care mărturisesc că am răsfoit-o deja:„ALEXANDRU FLORIN ȚENE: ATITUDINI LITERARE LA ÎNCEPUTUL SECOLULUI XXI”, autor fiind Voichița Tulcan Macovei. 
  
Menționez că Uniunea Jurnaliștilor Profesionaliști din România a numit-o „o carte de excepție”. Numărul mare de pagini ne poartă prin viața și opera unui scriitor reprezentativ al timpului nostru: Al Florin Țene, președintele Ligii Naționale a Scriitorilor Români. Este structurată astfel încât cititorul să poată afla cele mai importante evenimente de care își leagă numele domnul Al. Florin Țene: lupta cu regimul comunist, crearea și susținerea unui curent literar care să realizeze un oarecare echilibru între literatura română de la începuturi și literatura zilelor actuale, reînvierea unor personalități de seamă din istoria noastră literară (Al. Macedonski, Ion Minulescu, Gib Mihăescu). Sunt reunite în volum și opiniile unor însemnați scriitori români și străini privind personalitatea domnului Țene. 
  
Pagini importante sunt rezervate eseisticii, cu subiecte extrem de interesante, de la filosofie până la literatură sau politică, acest domeniu dezvăluind noi aspecte ale gândirii extrem de profunde a scriitorului român. 
  
Pentru înțelegerea și aprofundarea paginilor, ne ajută și Studiul Introductiv aflat chiar la început. Remarcăm, de asemenea, că titlul cărții provoacă și atrage: ”Atitudini literare la începutul sec. XXI”. Acesta este un îndemn să lecturăm cartea spre a le descoperi. De altfel, în Argumentul aflat chiar pe primele pagini, autorul cărții spune: „Parcurgând creația domnului Alexandru Florin Țene (fie că este proză, poezie, dramaturgie sau cronici literare) cititorul învață! Învață ce este viața, care sunt adevăratele ei valori, ce este arta, cum poate să se raporteze la ea! Învață care sunt marii scriitori români ai tuturor timpurilor, ierarhizarea lor, învață cum să-i descopere pentru a-i cunoaște și pentru a se cunoaște pe ei înșiși ca oameni!”. 
  
Așteptăm lansarea cărții, care va avea loc la Cluj în 28 martie în cadrul cenaclului Artur Silvestri! 
  
A consemnat 
  
Szakacs Nadina Maria, 
  
Liga Scriitorilor, Filiala „Ioan Slavici”, Arad 
  
Referinţă Bibliografică:
O carte impresionantă: „ALEXANDRU FLORIN ȚENE: ATITUDINI LITERARE LA ÎNCEPUTUL SECOLULUI XXI” / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2981, Anul IX, 28 februarie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!