CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  

Două eseuri de dr.Augustin OSTACE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
JOURNALISM ISTORIC 
  
Prin comemorarea medicului, scriitorului si journalistului bistritean, din a doua jumatate a secolului XX, Valentin Raus, printr-o placa intru aduceri aminte, se con-sfiinteste un destin, o zbatere, a drama din zbuciumata istorie a Romaniei marxist - communiste dintre anii 1944 - 1990. 
  
L-am cunoscut personal pe acest vajnic condeier si arzator intru sufletul neamului, care a indurat ca atitea personalitati ale culturii si stiintei noastre nationale, tragicele persecutii din obsedantele decenii 1944 - 1964...Enumerarea lor este insasi comemorarea neamului 
  
intru binecuvintare si neuitare, suferitori ai lagarelor si detentiilor marxist - communiste, ai domiciliilor fortate sau indepartarea abuziva din institutiile nationale, amintind aici pe filozofii L. Blaga si C. Noica, pe scriitorii si poetii R.Gyr, I. Caraion, L. Valea, E. Botta, pe teologii D. Staniloaie si I. Hossu, pe medicii - profesori V. Papilian si I. Hatieganu... 
  
Apreciez in mod deosebit aceasta initiativa a Primariei Bistrita, Protopopiatului si Palatului Culturii - Bistrita, care au savirsit un asemenea act de memorie locala si nationala. 
  
Deasemenea, propun Palatului Culturii - Bistrita, neobositului sau Director, D. Cosma, posibil intr-un viitor apropiat, dezvelirea unei placi comemorative si pentru scriitorul si poetul L. Valea, Nasaudean si Bistritean deopotriva, un alt mare impatimit intru scris si literatura, deasemenea victima a regimului totalitar din Romania. 
  
DRAMATICA COONSTIINTA 
  
Prin preluarea presedintiei Europei Unite la 1 Januarie 2019 de catre Romania pe urmatoarele sase luni, se intra vrind nevrind intr-o extrem de controversata perioada a tarii noastre si Uniunii Europene, prin care un chaos national, al coruptiei si inechitatilor, al discriminarilor si hotiilor oficializate, sunt chemate ( sic! ) intru leadershipul Europei!Trist pentru acesti guvernanti din parlamente, presedintii, consilii judetene, primarii, injustitii etc. sa ne dea indicatii ( pretioase!), sa ne arate drumul bunastarii ( doar pentru nomenclatura!), si sa ne propuna viitorul luminos al Europei unite - EU( curat...murdar!)...Cum e posibil un asemenea set de aberatii intru irationalitate si disperare?...Prin insasi modul realmente aberant si irational in care functioneaza EU, si in special fondatorii sai Germania, Franta, Italia, Belgia, adica catastrofic, adica impotriva oricarei ratiuni logice, adica la un infranivel de subcultura si extrema ignoranta si aroganta, dovedindu-se a fi groparii Europei si nu salvatorii ei... 
  
In acest dramatic context, prabusitorii Romaniai se simt in apele europene ca pestele in apa, iar diviziile propagandistice balkano - europene, cheltuitori de miliarde si miliarde de euro anual, zboara mai bine decit ancestralul vultur plesuv...Intreg aparat al EU, un monstru de supra - stupiditati si imbecilisme, necesitind anual sute de miliarde intru jecmanirea Europei supra - falimentate, este co - sustinator si pürotector de similaritati carpato - dunarene, pupindu-se mimetic si jefuitor in piate endependentei europene... 
  
Nu traim doar sfirsitul accelerat al Germaniei, de fapt o subpopulatie intr-o mare asiato - africano- islamica, ci insasi eliminarea din istorie a Europei antice si crestine ( cu un Vatican condamnabil si profund vinovat!), cu o excludere a limbajelor europene traditionale ( greaca, latina, franceza, germana), care debusolind pe debusolati, dau abisul nemintuitor al chaosului... 
  
Augustin Ostace - Deutschland 
  
Referinţă Bibliografică:
Două eseuri de dr.Augustin OSTACE / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2919, Anul VIII, 28 decembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!