CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  

Dr.Augustin OSTACE: MEDICINA THEORETICA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dr.Augustin OSTACE: MEDICINA THEORETICA 
  
...Fugi dom'le cu medicina asta theoretica, medicina adevarata este prin excelenta clinica si preclinica ( as adauga si postclinica ) 
  
insumind si urmind marile invataturi din lumile orientale ( Yin - Yangul Chinez si Ayurveda Indiana ) sau cele Occidentale ( prin Hyppokrates, Galenus, Celsus, Vesalius, harvey, Gray, Pasteur, Testute, Charcot, Koch, Wirchow, Röntgen ) si deloc de subestimat scolile de medicina de la Cluj ( Papillian, Hatieganu, Goia, Mircioiu ) sau Bucharest ( Cantacuzino, Parhon, Marinescu, Voiculescu). 
  
Clar si limpede, Medicina este tratamentul direct al bolnavului, al suferintei, incluzind aici si masurile de prevenire a bolilor, acest atit de necesar Preventology, adica stiinta rationala a preventiei...Deci, Medicina este Practica si Pragmatica dincolo de orice indoiala" Medicine is Practical and Pragmatical, beyond of any doubt"... 
  
Si totusi, este mai mult decit necesar o puternica sistematizare a intregii invataturi medicale, mai ales in bolile cu implicatii grave de tipul Tumori, Neuron Motor, Virsta a treia...Sarcina prin excelenta de data aceasta a Filozofiei Medicale de tip...Theoretic...Iata una din liniile de gindire a Medicinei Theoretice, autorul avind studiate si scrise mai multe matrixuri de genul TheoPraxis ( Praxisul Teoretizat sau Theoria Praxisului Medical sau Theoria Pragmaticului)...Deci: 
  
1- Este fundamental o reinterpretare din Theoriile Materiei ( abiotica, prebiotica, biotica si postbiotica!) De ce si postbiotica?Fiindca abordarea stiintifica este subordonata in intregime constiintei de cercetare si explorare, atrasa mereu de incertitudini si necunoastere 
  
Medicina insasi fiind Stiinta si Con - Stiinta! 
  
2- Este esential o mai mare intelegere a formelor primare ale vietii ( Archaebacteriae, Prokaryoten, Eukaryoten ) care genereaza fenomenul multicellular ( inca de neinteles! ) de acum 555 millioane de ani... 
  
3- Este obligatoriu o aprofundare a Originii Codului Genetic ( leziunile lui generind agresivul oncologic!) care ar da un curs de marita comprehensiune intregului pathogenetic... 
  
4- Medicina nu poate progresa fara Matematica ( toate domeniile!), fara Fizica ( a atomului si subatomului, a lui Quantum Mechanics ) fara aportul Chimiilor Quantice, si filozofiilor riguroase ( care pot deveni stiinta insasi)... 
  
...Bine, bine, dar atunci cine poate invata o asemenea avalansa de informatii? Ce Medicina e asta? Unde vom ajunge? 
  
Nu va speriati, creierul computerizat poate face acest salt, iar posibilul UPSAPIENS ( care nu mai este doar iluzie!) poate prelua asemenea sarcini... 
  
...Si acum sa intrebam si noi, pe Dr. TheoPraxis, cum sunt privite theoriile Dvs. in Occidentul ala, asa cu multe Sympozioane, Conferinte, Collocviums, Congresse? 
  
Raspuns! In lumea medicala occidentala si orientala ( le cunosc foarte bine pe amindoua ) ne esixta nici o pregatire filozofica, iar in lumea filozofica, nu exista nici o pregatire medicala! In ciuda nerecunoasterilor, eu nu ma despart de Theopraxis, de Medicina Theoretica, de Cercetarea Fundamentala, de multitudinea de sympozioane, conferinte, congrese, atit in medicina cit si in fizica, filozofie sau biologie generala... 
  
Al Dvs 
  
Dr. TheoPraxis - Augustin Ostace 
  
Referinţă Bibliografică:
Dr.Augustin OSTACE: MEDICINA THEORETICA / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2867, Anul VIII, 06 noiembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!