CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Cronici >  

La cenaclul literar”Artur Silvestri “-La cenaclul literar”Artur Silvestri “
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul literar”Artur Silvestri “ 
  
Medalionul literar”Treptele Marii Uniri “ 
  
Şedinţa cenaclului “Artur Silvestri “din data de 25 octombrie a.c., patronat de Liga Scriitorilor Români, filiala Cluj, care a avut loc la Cercul Militar, a fost deschisă de către prof.Antonia Bodea, preşedinta cenaclului, anunţând că acest eveniment se desfăşoară sub semnul a “100 de ani de la realizarea Marii Unirii”.După ce a făcut cunoscuta, numerosului public, ordinea de zi, a şedinţei ,a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Ţene, preşedintele national al Ligii Scriitorilor. 
  
Acesta a informat că preşedintele Astrei Dej, domnul Radu Gavrilă, şi-a exprimat dorinţa ca cenaclul tinerilor Astrei să facă un schimb de experienţă cu cenaclul “Artur Silvestri”.Preşedintele a mai informat că a dat dispoziţie celor 38 de filiale ale Ligii Scriitorilor, care nu au pagini pe Facebook să-şi deschidă pagini în care să fie publicate creaţiile membrilor şi activitatea cenaclurilor pe care le patronează. 
  
În continuare Al.Florin Ţene a prezentat cărţile şi revistele primite de la autorii din ţară şi străinătate.Astfel, a vorbit despre:”Interferenţe “ de Raveca Vlaşin, “Sonete vesele şi triste “de Eugen Coţa, “Frânturi de viaţă “şi “Istoria înseamnă a trăi “de Teodor Munteanu “, “Firul roşu al destinului “de Toader T. Ungureanu “, “Pe buze cade bruma “de V. Umbreanu, “Mari profesori ai medicinei clujene “ de Ştefania Kory Calomfirescu “, “Emigrantele “de Dora Alina Romanescu “, “Dialog Abstract “de Corina Matei Gherman “, “Catedrala din Carpaţi “ şi ´´Departe de ţară´´ de Ion Nălbitoru. “Interviuri cu sciitori români contemporani ( 4 volume) “ de Gh.A. Stroia, şi revistele “Litera 13 “ şi “Cuvântul argeşan “ ( revistă editată de filiala Argeş a Ligii Scriitorilor). 
  
În continuarea şedinţei scriitoarea Virginia Paraschiv a vorbit despre cartea “Testamentul filozofic“de Iagan Amein, pseudonimul scriitorului dr.Mihai Ganea, carte ce cuprinde documentele de urmărire a medicului Mihai Ganea de către securitate luate de la CNSAS. Despre carte a mai vorbit autorul, profesoara Lucia Elena Locusteanu şi Al.Florin Ţene. 
  
Sub semnul Marii Uniri, profesorul de istorie Vasile Sfârlea a ţinut cuvântarea “Treptele Unirii“în care a făcut un bilanţ al evoluţiei istoriei românilor până la realizarea Marii Uniri. După această interesantă expunere domnul Nicolae Suciu a citit lucrarea “Periplu sentimental prin Bucovina “, iar Ion Constantinescu a susţinut tradiţionala rubrică”Momentul de reflecţie “, de data aceasta a vorbit despre valenţele greşelii, neintenţionată şi cea intenţionată. 
  
Profesoara Lucia Elena Locusteanu în cadrul rubricii “Memoria calendarului “a vorbit despre Zaharia Stancu, aducând completări şi Al.Florin Ţene care l-a cunoscut pe autorul romanului”Rădăcinile sunt amare “. 
  
În încheierea şedinţei epigramistul Vasile B.Gădălin a citit un ciclu de epigrame dedicat scriitorilor care au vorbit. Epigrame viu aplaudate de cei prezenţi. 
  
Viitoarea şedinţă va avea loc în data joi, 29 noiembrie, orele 17, în sala de festivităţi de la Comandamentul Militar. 
  
Al.Florin Ţene 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul literar”Artur Silvestri “-La cenaclul literar”Artur Silvestri “ / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2857, Anul VIII, 27 octombrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!