CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Recenzii >  

La cenaclul “Artur Silvestri “-Medalionul literar”Casa mea, România Mare “
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul “Artur Silvestri “ 
  
Medalionul literar”Casa mea, România Mare “ 
  
Şedinţa cenaclului”Artur Silvestri “, din data de 27 septembrie 2018, care s-a desfăşurat sub genericul “Casa mea, România Mare “, a fost deschisă de Iulian Patca, preşedintele filialei Cluj a Ligii Scriitorilor, care, în cuvântul său, a prezentat oaspeţii veniţi din diferite colţuri ale ţării: Elena Condrei din Botoşani , Mariana Cristina Popan, Virginia Paraschiv, Mihai Ganea, toţi trei din Baia Mare, Ioan Ciorca, Camelia Florescu din Craiova, apoi a dat cuvântul preşedintelui naţional al Ligii Scriitorilor Români. 
  
Al.Florin Ţene a prezentat cartea “ORIGINI- Romanul unei lumi moarte“ de Voichiţa Tulcan Macovei, subliniind că este un amplu eseu despre originea omului, combătând cu profesionalism romanul lui Dan Brown Dacă acesta foloseşte romanul ca pretext pentru a “construi” o destructurare(iertaţi oximoronul ) a Creaţiei, Voichiţa Tulcan Macovei foloseşte eseul pentru a aduce în faţa cititorilor”o altă viziune asupra vieţii şi asupra viitorului omenirii, care are în vedere şi coordonata “suflet”, fără care, nu putem să admitem existenţa omului.Este vorba de viziunea creştin-biblică, pe care credem că nu trebuie să o neglijăm, deoarece în momente esenţiale (cruciale) ale istoriei, cercetători, filosofi, sau pur şi simplu credincioşi practicanţi ai învăţăturilor Sfintei Scripturi, au revenit asupra ei, completând-o cu date sau observaţii noi.” 
  
În faţa unei numeroase asistenţe, preşedintele naţional al Ligii Scriitorilor, a vorbit despre buna organizare a Zilei Limbii Române, din data de 31 august, pe care Liga Scriitorilor, filiala Vâlcea, condusă de preotul Constantin Mănescu şi Ligya Diaconescu directoarea revistei internaţionale STARPRESS, au organizat-o în oraşul Horezu, unde au participat peste o sută de scriitori români din tara si diasporă. Cu această ocazie Al.Florin Ţene a înmânat “ Diploma de Excelenţă“ scriitoarelor Voichiţa Pălăcean Vereş şi Antonia Bodea emisă de revista Starpress cu ocazia Zilei Limbii Române, semn de preţuire pentru activitatea acestora în slujba promovării limbii şi literaturii române. 
  
În continuare Al.Florin Ţene a prezentat”: revista “Arca “, editată de filiala Arad a Uniunii Scriitorilor unde scriitoarea Voichiţa Tulcan Macovei publică o interesantă cronică despre romanul lui Al.Florin Ţene”Romanţa celui care s-a întors-Viaţa scriitorului Ion Minulescu între realitate şi poveste “ şi cărţile:” Testamentul filozofic“ de Mihai Ganea, “Mari profesori ai medicine clujene “ de Stefania Kory Calomfirescu,”Venit-am de dragul tău, Românie şi de dragul urmaşilor noştri “ de Elena Jucan“, “Cu gândul la Unire de-alungul istoriei, înfăptuirea Unirii Principatelor Române” de Ovidiu Jucan şi “Consemnări I “ de Elena Trifan. 
  
Iulian Patca a vorbit despre cărţile Rodicăi Fercena, Mihaelei Aionesei şi Danei Criste. .Despre cărţile prezentate au mai vorbit Viorica Popescu şi Ioan Benche. 
  
În a doua parte a şedinţei, conducerea a fost preluată de Antonia Bodea, preşedinta cenaclului filialei clujene a Ligii Scriitorilor care a prezentat-o pe Elena Condrei şi cărţile acesteia, despre EMINESCU NESTINS, (titlul uneia dintre carti), cuprinzând interviuri cu academicianul Vasile Tărâţeanu din Cernăuţi. Despre cărţile acesteia au mai vorbit: Iulian Patca, Gavril Moisa, Nicolae Suciu, iar Voichiţa Pălăcean Vereş a vorbit despre cartea “Condei stelar“de Mariana Cristina Popan. 
  
În continuare profesoara Elena Lucia Locusteanu a vorbit despre recenta carte a lui Al.Florin Ţene”Visul alb “, cuprinzând povestiri şi piese de teatru, concluzionând: “Cartea Domnului Al.Florin Ţene, VISUL ALB, este un “dar în cuvinte “ oferit limbii române şi marelui eveniment al poporului român.” 
  
O lucrare de excepţie, “CASA MEA,ROMÂNIA MARE- Antologia Centenarului Marii Uniri (1918-2018 )“, editată în condiţi grafice deosebite, apărută la Editura Napoca Nova, sub egida Ligii Scriitorilor, a fost prezentată de îngrijitor antologie Voichiţa Pălăcean-Vereş. Lucrare ce cuprinde creaţii ale scriitorilor români din ţară şi diasporă, ce abordează tema Unirii, a dragostei de ţară şi neam.Lucrare mult apreciată de cei prezenţi, ce se constituie “bornă de hotar”a Limbii Române a Marii Uniri. 
  
Virginia Paraschiv a vorbit despre recenta carte a doctorului Mihai Ganea, intitulată “Testamentul filozofic “, care în şedinţa viitoare va fi prezentată şi analizată mai pe larg, după care Vasile Sfârlea a prezentat copia manuscrisului poemului eminescian “Luceafărul “ care se află la Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga.” 
  
În încheierea şedinţei Viorica Popescu a vorbit, documentat, despre epigramistul Eugen Albu. Gavril Moisa a prezentat, succint,viaţa si vasta operă a acestui mare epigramist. .Grupajul de epigrame recitat de Eugen Albu a fost subliniat cu vii aplauze şi zâmbete, semn de apreciere din partea asistenţei. 
  
Viitoarea şedinţă va avea loc în data de 25 octombrie, orele 17, la Cercul Militar din Cluj-Napoca. 
  
Titina Nica Ţene 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul “Artur Silvestri “-Medalionul literar”Casa mea, România Mare “ / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2828, Anul VIII, 28 septembrie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!