CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Eseuri >  

Patria lui Eminescu este Limba Română
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Patria lui Eminescu este Limba Română  
 
Inspirat, Mihai Eminescu când a scris poemul “Dulce Românie, asta ţi-o doresc “, deja, vizionarul din el vedea România dodoloaţă a lui Blaga, descrisă în “Doină “. Acest fapt se vede şi în scrisoarea către Iosif Vulcan după ce revista “Familia” din Oradea îi publicase poeziile.El scria despre Oradea că face parte dintr-un “colţ îndepărtat al României.”Poetul avea, deja, conştiinţa României Mari, înainte de a fi înfăptuită.  
 
În sens vizionar Eminescu a fost arhitectul României Mari, purtând în suflet Ţara “de la Nistru pân la Tisa. “ Trecând prin Transilvania, poetul a simţit sufletul românesc,în satele locuite de cei care vorbeau limba lui Ienăchiţă Văcărescu, aşa cum frumos spunea istoricul literar Nicolae Trifoiu.  
 
Fericit că a cunoscut “Mica Romă “, Blajul, şi Biserica Sfântul Nicolae din Scheiul Braşovului, poetul se încarcă de românism, fapt ce-l convinge că Patria este Limba Română.Transilvania, pentru Eminescu, era coloana vertebrală care susţine trupul ţării, totodată fiind şi izvorul etnic românesc, cum bine spune academicianul Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române.  
 
Întreaga operă a lui Eminescu ne dă raţiunea existenţei noastre ca români pe teritoriul dintre Marea cea Mare, Carpaţi şi Dunăre.Autorul „Luceafărului” este în substanţa operei lui , imnul de înălţare şi laudă a neamului nostru, românesc!  
 
Al.Florin Ţene  
 
Referinţă Bibliografică:
Patria lui Eminescu este Limba Română / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2782, Anul VIII, 13 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!