CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  

Mircea Dorin Istrate: Talent răsplătit
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Talent răsplătit 
  
Am afirmat mereu că valoarea flilialei Mureș a Ligii Scriitorilor Români este un sumum al valorilor membrilor săi. Avem în rândul nostru talente mari, autentice, recunoscute prin premiile pe care le câștigă la concursurile naționale și internaționale la care participă, ca și prin cele prin care li se recompensează talentul de către Liga Scriitorilor Români. 
  
Recent, talentatei noastră colege, poeta EMILIA AMARIEI, i s-a decernat TROFEUL Grigore Vieru 2018, obținut în cadrul CONCURSULUI INTERNAȚIONAL de POEZIE ,,GRIGORE VIERU”, la care ea a participat alături de câteva sute de alții poeți din țară și străinătate, concurs organizat de prestigioasa Societate Cultural-Patriotică ,,APOLLON”, din Urziceni, aflat la cea de a V-a ediție. Societatea Apollon are în fruntea ei un prestigios om de cultură, poetul și diplomatul, George Călin. Activitățile culturale ale acestei societăți sunt cunoscute pe plan national și international. 
  
Doamna Emilia Amariei este stabilită de mulți ani în satul Idicel, jud.Mureș, ea fiind născută în Borca, jud. Neamț satul Vitoriei Lipan , eroina romanului ,,Baltagul”. În tinerețe, a participat la activitatea multor cenacluri literare, unde s-a remarcat ca poetă și cântăreață de muzică populară. După 1989 a luat de mai multe ori drumul străinătății, la fel ca mulți alții, pentru a supraviețui. 
  
Poeziile sale, reamintesc spiritul ,,Cenaclului Flacăra”, transmit un mesaj puternic, asemănător cu mesajul patriotic al poetului Adrian Păunescu. Ele sunt pline de vigoare, percutante, încriminând trădarea, lașitatea, dezbinarea noastră, dar și de o afectivitate emoțională deosebită. În ultimul timp domnia sa a câștigat numeroase premii la concursurile naționale de poezie, a fost invitată să-și lanseze volumele în diverse localițăți din țară și străinătate, cărțile sale fiind foarte solicitate de cititori. Următoarea lansare va avea loc la casa Avram Iancu din Târgu-Mureș, pe 25 iulie, la ora 17. 
  
Este de apreciat efortul material enorm, pe care poeta Emilia Amariei îl face în această vreme încâlcită și total defavorabilă poeziei, pentru a ne face cunoscută creația ei literară, care ne bucură întristata noastră ființă. 
  
O felicităm din toată inima pentru acest nou success al ei! 
  
Mircea Dorin Istrate 
  
Președinttele Ligii Scriitorilor Români 
  
Filial Mureș 
  
  
Referinţă Bibliografică:
Mircea Dorin Istrate: Talent răsplătit / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2754, Anul VIII, 16 iulie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!