CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Recenzii >  

Mary Smith, New York, USA - O NOUA REALIZARE DE SUCCES A LIGYEI DIACONESCU
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mary Smith, New York, USA - O NOUA REALIZARE DE SUCCES A LIGYEI DIACONESCU , Antologia româno-engleză, STARPRESS 2018, PROMOVATA IN USA și CANADADA 
  
Scriitoarea Ligya Diaconescu, directorul revistei româno-canado-americane STARPRESS -valcea-turism.ro, este realizatoarea Antologiei româno-engleze, 2018. 
  
DOAMNA LIMBII ROMÂNE – cum a fost numită de președintele LIGII SCRIITORILOR ROMÂNI – scriitorul Al FLORIN ŢENE, și cum este cunoscută în rândul scriitorilor români din țară și diaspora, cred eu, nu mai are nevoie de nici o prezentare. 
  
Realizarile sale în domeniul cultural și puntea de legatură, create pentru scriitorii români de pretutindeni, întalnirile minunate organizate anual cu scriitorii români din întreaga lume de Ligya Diaconescu, sunt bine cunoscute și așteptate de scriitori ca o întalnire în familie, în marea familie STARPRESS, cu emotie, dor si drag. La acestea, se adaugă lansarile și prezentările antologiilor pe diverse teme ale Ligyei, dar și cele bilingve, până acum realizand ca antologii bilingve: 
  
- Antologia scriitorilor români contemporani din întreaga lume, STARPRESS 2011, ediţie - bilingvă – româna-engleză, reuşind să reunească scriitori români talentaţi din întreaga lume, colaboratori ai revistei internaţionale STARPRESS ,valcea-turism.ro. 
  
- Antologia scriitorilor români contemporani din întreaga lume STARPRESS 2012, volum bilingv, română-franceză, care, ca si primul s-a bucurat de un real succes. 
  
- Antologia scriitorilor români contemporani din întreaga lume STARPRESS 2013, bilingvă, română-germană. 
  
- Antologia scriitorilor români contemporani din întreaga lume STARPRESS 2014, bilingvă, română-italiană. 
  
- Antologia scriitorilor români contemporani din întreaga lume STARPRESS 2015, bilingvă, română-spaniolă. 
  
- Antologia scriitorilor români contemporani din întreaga lume STARPRESS 2016, bilingvă, română-greacă. 
  
- Antologia scriitorilor români contemporani din întreaga lume STARPRESS 2017, bilingvă, română-rusă. 
  
Ligya Diaconescu reușește astfel să facă cunoscute scrierile românesti chiar în întreaga lume. 
  
Referindu-se la LIGYA DIACONESCU, președintele LIGII SCRIITORILOR ROMÂNI – scriitorul Al. FLORIN ŢENE , cu care scriitoarea are o stransă legatură de colaborare și care este membră în Colectivul de conducere al Ligii Scriitorilor Români, acesta spune: 
  
“Încă din anul 2010, la solicitarea regretatului scriitor Corneliu Leu de a semna petiția către Parlamentul României cu propunerea ca 31 august să fie ziua sărbătoririi Limbii Române, așa cum o făcea Republica Moldova din anul 1990, atât scriitoarea Ligya Diaconescu în numele revistei STARPRESS, dar și eu în numele Ligii Scriitorilor Români am semnat această solicitare. După aprobarea cererii noastre, în anul 2011, pe 31 august, neobosita poetă de pe melagurile unde istoria vorbește în hrisoavele mânăstirești din acordurile Doinei șoptite de râul Olt, cel care unește cu apele lui ,Transivania cu Muntenia, Ligya Diaconescu a organizat sărbătorirea Zilei Naționale a Limbii Române în Stațiunea Jupiter. Aici, poeți și prozatori de pe meridianele lumii, care scriu în dulcele grai al Mioriței, au participat la o frumoasă manifestare culturală, unde schimburile de idei și lecturădin operele celor prezenți, au legat noi prietenii, toate constituindu-se într-un imn dedicat Patriei Limbii Române. De atunci, Ligya Diaconescu a organizat în fiecare an astfel de manifestări literar-artistice, editând antologii care de-alungul anilor au devenit borne ale hotarului Istoriei Limbii și Literaturii Române. 
  
Cititorul, parcurgând paginile acestei lucrări coordonate de o Doamnă a intelectualităţii vâlcene, are senzaţia că parcurge istoria şcolii românești , care în pagini încărcate de cultură şi 5 
  
înţelepciune, ca nişte “turnuri “ înalte ale Cetăţii, pun baza unei splendide construcţii, pe care o numesc civilizaţia Logosului. 
  
Prezenta antologie cuprinde două secțiuni: Poezie și Proză, în care sunt înserate creații ale scriitorilor de pe meridianele lumii, ce se exprimă în Limba lui Eminescu.” 
  
Las cititorilor plăcerea de a savura minunatele creații românești și sunt convinsă că nu doar românii vor fi încântați de acestea ci și vorbitorii de limbă engleză, de pe toate meridianele lumii. 
  
Mary Smith, New York, USA 
  
Referinţă Bibliografică:
Mary Smith, New York, USA - O NOUA REALIZARE DE SUCCES A LIGYEI DIACONESCU / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2740, Anul VIII, 02 iulie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!