CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  

AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILEÎN ANTOLOGIA UNIRII (ANTOLOGIA CENTENARULUI), SUB PATRONAJUL LIGII SCRIITORILOR ROMÂNI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE 
  
ÎN ANTOLOGIA UNIRII (ANTOLOGIA CENTENARULUI), 
  
SUB PATRONAJUL LIGII SCRIITORILOR ROMÂNI 
  
ȘI AL EDITURII NAPOCA NOVA 
  
Liga Scriitorilor Români și Editura Napoca Nova anunţă colaboratorii și cititorilor că a început redactarea Antologiei literar-artistice Napoca Nova Nr. 19-20, închinată Anului Centenar. 
  
Volumul, de această dată în format A 4 („coală xeroxˮ), va apărea în condiții grafice deosebite. 
  
LSR nu face niciun fel de partizanat artistic. Dorința noastră este aceea de a reuni în paginile antologiei literar-artistice atât autori consacraţi (afiliaţi sau nu la vreo organizaţie profesională), cât şi debutanţi, pe care dorim să îi încurajăm la început de drum. Spațiul tipografic este limitat, vor avea întâietate autorii vor fi incluși în antologiile noastre precedente și cei care vor trimite prioritar colaborare la volum. 
  
Antologia Unirii va fi lansată în 27 septembrie 2018, în cadrul ședinței inaugurale de toamnă a Cenaclului „Artur Silvestriˮ al Filialei Cluj, în prezența președintelui LSR, Al. Florin Țene, și a numeroși oaspeți din țară și străinătate. 
  
Creațiile literare și reproducerile după operele de artă ale autorilor incluși în volum vor fi însoțite de o fotografie tip portret (bust) recentă, color, 5x4 cm și un succint curriculum vitae, de maximum o jumătate de pagină (conținând: nume, locul și data nașterii, localitatea de domiciliu, principalele colaborări la presa scrisă, titlurile volumelor semnate ca autor unic sau colaborator, cu precizarea editurii, localității și a anului de apariție; scriitorii cu multe cărți în palmares, sunt rugați să selecteze 10 titluri). 
  
Fiecare autor va expedia prin poşta electronică un singur document, cuprinzând toate textele sale (poezie, proză, eseu, epigramă), în format Word, font Times New Roman 12, maximum 10 pagini format A5 (5 pagini format A4), în care este inclus și CV-ul. Textele vor fi scrise cu diacritice și corectate cu atenție de către autori. Se va expedia o singură atașare (attachement) la e-mail, care va conține toate materialele autorului respectiv. Fişierul va conţine în titlu neapărat numele colaboratorului! La „Subiectˮ, în e-mail, se va preciza: „Colaborare Antologia Uniriiˮ. Vă rugăm să nu trimiteți mai multe e-mailuri ori e-mailuri cu mai multe atașamente, organizați-vă textele în fișier înainte de expediere! Nu vor fi luate în considerare documentele din poşta electronică care nu îndeplinesc aceste cerinţe ale editurii și cele în care nu este inclusă precomanda volumelor. Autorii sunt rugați să își selecteze singuri materialele pentru publicare, să nu solicite redacției să aleagă în locul lor. Munca la redactarea și editarea volumului se realizează în regim de voluntariat, fără nici un profit pentru Editura Napoca Nova sau Liga Scriitorilor Români. Din lipsă de timp, nu vom confirma primirea materialelor şi includerea lor în antologie; li se va răspunde la e-mail doar celor ale căror texte nu corespund exigenţelor editurii. 
  
Tematica este la alegerea fiecărui participant, ținându-se cont de faptul că este vorba despre un volum închinat anului centenar. Redacţia îşi rezervă dreptul de a refuza textele lipsite de valoare, cele cu caracter politic, pornografic, pe cele care aduc atingere demnităţii naţionale şi personale, pe acelea conţinând limbaj inadecvat sau în care nu se respectă normele gramaticale și ortografice. 
  
În antologie publicăm şi reproduceri color după tablourile scriitorilor incluşi în volum, grafică sau reproduceri după obiecte de artizanat create de ei. Pentru fiecare pagină cu reproduceri color, autorul va comanda un exemplar în plus din volum (faţă de cele aferente participării cu textele literare). 
  
Autorii selectați pentru includerea în volum sunt rugați să facă precomandă pentru 3 exemplare (format mare, aproximativ 120 lei). 
  
Împreună cu textele de publicat, vă rugăm să ne comunicați adresa la care doriți să vă fie expediate volumele (adresa oficială pentru coletele trimise cu Poşta Română), numele din actele de identitate, e-mailul şi numărul de telefon. Vă rugăm să precizaţi dacă doriţi expedierea cărţilor prin curierat rapid. 
  
LSR și Editura Napoca Nova nu percep nici un fel taxe în avans. Autorii vor achita exclusiv cheltuielile aferente tiparului și taxele poștale (acolo unde este cazul), căzând în sarcina editorului toate sumele aferente muncii de redactare, corectură și pregătire pentru tipar a lucrării. Cărțile vor fi expediate cu Poșta Română ori cu un curier rapid, în colete cu plata ramburs. 
  
Așteptăm materialele Dvs. pe adresa redacției (editura@napocanova.ro; voichita.veres@napocanova.ro; voichita_veres@yahoo.com) până luni, 23 iulie 2018! În cazul expedierii contribuției la antologie pe adresa conducerii LSR, vă rugăm să precizați în mail că doriți retransmiterea acestuia către redacție și să faceți precomanda pentru volume. Mult succes tuturor! 
  
Voichiţa Vereş, 
  
director Editura Napoca Nova 
  
Referinţă Bibliografică:
AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILEÎN ANTOLOGIA UNIRII (ANTOLOGIA CENTENARULUI), SUB PATRONAJUL LIGII SCRIITORILOR ROMÂNI / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2736, Anul VIII, 28 iunie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!