CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

Augustin OSTACE :TRIADA 10 MAI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Augustin OSTACE :TRIADA 10 MAI 
  
Avalansa de evenimente culturale, politice si economice la inceput de Mai in metropola de pe Rhein, printre care enumeram; 
  
La Cäcilienmuseum in Köln, o conferinta economica a strategiilor bancare dirijata de EZB - Europäische Zentral Bank - cu practicarea de dobinzi intre ZERO si MINUS la rezervele de pensii din Germania, tot mai amenintate de imense dezechilibre... 
  
La Köln Universität, o conferinta despre istoria biologiei cellulare din Germania ( cu nume grele in ultimii 200 de ani, printre care Purkinje, Schwann, Kölliker, Virchow, Koch, Weissmann, Ehrlich, Weinberg, Klenk, Bauer, Zernicke, Dellbrück, Ernst Mayr...) 
  
La Dom Forum - Köln, o vie dezbatere despre actuala criza Franco - Germana, prin care Macron doreste relansarea EU cu banii...nemtilor, care sa devina responsabili pentru toate datoriile uriase ale partenerilor intru...Euro ( peste 10.000 de miliarde Euro ) cat si imenselor presiuni migrantice, aproape imposibil de cuantificat... 
  
Dar, evenimentul central al saptaminii,( din punct de vedere al Diasporei noastre, desigur ) s-a desfasurat la Hanau ( linga Frankfurt ) care prin neobosita lidera a Diasporei mioritice, D-na Brandusa Massion, a fost martor a unui alai de aproximativ 60 de persoane, tineri si mai putini tineri, sarbatorind pe pamint German, tripla semnificatie a zilei de 10 Mai in istoria poporului nostru ( 10 Mai 1866 - Sosirea Printului Carol I de Hohenzollern in Romania, 10 Mai 1877 - Independenta de Stat a Principatelor Romane si 10 Mai 1888, Declararea Principatelor Romane ca Regat al Romaniei ) . 
  
In imposantul castel al barocului German de la Hanau, in sala centrala de la Schloss Philippsruhe, D-na Barandusa Massion, a conferit despre semnificatia evenimentelor de la 10 Mai, si, fiindca suntem in anul centenarului Marii Uniri din 1918, au fost prezentate si o serie de detalii despre imprejurarile realizarii Romaniei Mari, in care Regina Maria si Regele Ferdinand au avut un rol covirsitor. 
  
In finalul momentului festiv, scriitorul si poetul Augustin Ostace, a interpretat poemul Diaspora Diasporei, din care extragem citeva fragmente..." Rasunati, voi, vai, mai adanci, din adancuri de munte//Luciti,voi luceferi, din stele de doruri carunte...Phonetics - Latinum, din Slawo - jelanii, Tinguiri in osmoze, Impletite-n cazanii...Din nostalgic Sehnsucht, Contopind in amurguri, Eternul Gedichte, Luminind peste ruguri//...Reintrind in somnul din somn, ca pribeag calator, Adapat la Somesh sau Rhein, Dintr-al terrei izvor... 
  
Evenimentul de la 10 Mai 2018, de la Hanau - Deutschland, bogat in semnificatii, a fost in intregime Ipadizat si videologizat, ca necesara pagina de istoriografie a Diasporei noastre, ce se doreste cuprinsa si constelata intr-un Video - Muzeu al Diasporei Miorithice, in care cele peste 500 de casete video ale mele plus cele aproximativ 5000 de poze reflectind cei 30 de ani de migrare intru emigrare a subsemnatului, pot sta la dispozitie... 
  
Augustin Oastace - Mebru ARO - Germania 
  
Referinţă Bibliografică:
Augustin OSTACE :TRIADA 10 MAI / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2690, Anul VIII, 13 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!