CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Cronici >  

La cenaclul „Radu Stanca „ Medalionul literar”Rolul personalităților în înfăptuirea Marii Uniri „
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul „Radu Stanca „ 
  
Medalionul literar”Rolul personalităților în înfăptuirea Marii Uniri „ 
  
Ședința cenaclului literar” Radu Stanca” , din data de 9 mai, patronat de Liga Scriitorilor Români, din cadrul Centrului multifuncțional de servicii integrate pentru vârstnici nr.2, (coordonator Ligia Bocșe ), s-a deschis cu intonarea Imnurilor Europei și al României, după care scriitorul Al.Florin Țene, președintele și fondatorul cenaclului a anunțat ordinea de zi. 
  
Astfel, profesoarea Lucia Elena Locusteanu a vorbit despre cartea lui Al.Florin Țene, intitulată sugestiv”Aventura ideilor”, apărută la Editura UZP, cu o postfață de Doru Dinu Glăvan. Tot despre această carte de critică literară și eseu a vorbit foarte aprofundat profesoara Antonia Bodea, arătând că “este un model de critică literară, un adevărat reper de analiză exactă, sobră, de o remarcabilă distincție stilistică .“ Despre personalitatea scriitorului Al.Florin Țene a mai vorbit Gheorghe Ciubucă, care a subliniat că președintele Ligii Scriitorilor este un talent autentic de scriitor, destoinic manager și promotor cultural. 
  
Pentru amuzament, Al.Florin Țene a citit epigrama primită de la scriitoarea și editoarea Voichița Pălăcean Vereș: “Solicitare, Lui Al.Florin Țene , care mi-a solicitat să vorbesc despre cartea sa “Aventura ideilor “ Deși i-i soața rea de gură/ Și încă-i mort de dragul ei/ A vrut, prin cartea… cu idei/ Să am…cu el o aventură.“ 
  
La care, imediat, Al.Florin Țene i-a răspuns:”Aș dori o aventură/ Dar cum văd și mă socot/ Am rămas doar bun de gură/ Că de restul nu mai…. pot “ 
  
În continuare, profesorul Vasile Sfârlea a vorbit și exemplificat cu documente și extrase din presa vremii despre “Personalități creative care au militat pentru Marea Unire.“, încheind cu poezia lui Petre Dulfu “În Alba Iulia “: “ Și până sus la cer la Domnul/Se-nalță veselă strigare/ Din mii de piepturi scoasă:/“Trăiască România Mare!” După care Antonia Bodea a prezentat și vorbit despre cărțile “România eterna poveste “ de Florin T.Roman și “Noi vrem să ne unim cu țara “ de Ion Buzași .Au urmat discuții interesante despre istoria evenimentelor de la 1 decembrie 1918. 
  
Viitoarea ședință va avea loc miercuri 13 iunie. 
  
Mihai Roșianu 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul „Radu Stanca „ Medalionul literar”Rolul personalităților în înfăptuirea Marii Uniri „ / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2686, Anul VIII, 09 mai 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!