CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  

Augustin OSTACE:RENASTEREA MEMORIEI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
RENASTEREA MEMORIEI  
  
 
  
Urmind dramatica scindare prin doctrina Filioque ( AD 1054 ) dintre Catolici si Ortodocsi, urmata de scindarea dintre Catolici si Protestanti ( AD 1517 ) dorim un PASTE FERICIT tuturor confesiunilor si denominatiunilor crestine, fara nici o deosebire de doctrina, crez, ritual, calendar sau forma de rugaciune.  
  
 
  
Reiterind ca Exodul din Egypt ( Moses-ca. 1100 - IEN ) este si o forma de comemorare a unui eveniment atit istoric cat si religios, in fapt o preexistenta a memoriei ca generalitate a Speciei noastre, palingenesis - recordatio - Wiedererinnerung, care, trebuie re - considerat dincolo de orice orgoliu uman, dincolo de orice dogme religioase, subliniind indemnul apostolic de a nu stinge spiritul niciodata, to pneuma me sbennyte!  
  
 
  
Sub aceasta idee a spiritului uman de unitate spiritual - culturala, religioasa, stiintifica, literara, istorica, trebuie sa intelegem creatia ca unitate divina, In principio creavit Deus caelum et terram, care poate fi reflectata nu numai in crediintele revelate, dar si in deismul din biologiile cellulare si moleculare, prin care un spirit al timpului, Zeitgeist, se impleteste cu spiritul locului, Ortgeist, ambele conferiind constiintei timpului, Zeitbewußtsein, puterea de synthesa a intelegerii de aproape, dincolo de sinele meu, beyond of my soul, intru posibilul si doritul de sine unitar al Speciei rostitoare si slovenitoare.  
  
 
  
Un Paste Fericit  
  
 
  
Augustin Ostace - Deutschland  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Augustin OSTACE:RENASTEREA MEMORIEI / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2653, Anul VIII, 06 aprilie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!