CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Cronici >  

La cenaclul ARTUR SILVESTRI, articol de Al.Florin Țene
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul „Artur Silvestri„ 
  
Medalionul literar”Poezia, fereastră deschisă spre suflet “ 
  
Ședința cenaclului literar “Artur Silvestri “, patronat de LSR, din data de 26 octombrie a.c., desfășurată la Cercul Militar Cluj-Napoca, Sala Armelor, unde a participat un numeros public, a fost deschisă de Iulian Patca, președintele filialei Cluj al Ligii Scriitorilor, care a vorbit despre stadiul redactării revistei “Agora Literară “, planificată să apară la începutul lunii noiembrie, abordând și unele probleme organizatorice privind activitatea filialei. În continuare a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Țene, președintele national al Ligii Scriitorilor. Acesta a anunțat primirea în organizația noastră profesională a unui nou membru în persoana bucureșteanului Marius C. Nica, continuând cu relatarea unor acțiuni culturale organizate de filialele din Rm.Vâlcea, Timișoara și Cluj. De asemenea s-a adus la cunoștință că s-au făcut toate demersurile pentru organizarea la Horezu a Zilei Limbii Române din 31 august de anul viitor.În continuare președintele național a anunțat că joi, 30 noiembrie va avea loc adunarea generală pentru alegerea noii conduceri a Ligii Scriitorilor, la care vor participa delegați din țară, președinți de filiale și membri.Evidențiind că secretarul general al Ligii Scriitorilor Gavril Moisa și-a adus un aport substanțial în buna organizare a acestei importante adunări. 
  
În continuare Al.Florin Țene a prezentat și analizat cărțile primite de la scriitorii din țară: Dumitru Gălățan-Jieț ”Valea Jiului în legende și povestiri“, Marius C.Nica “Și vântul sufletul mi-l ară “, Gheorghe Șoptirean”Ipostaze “, Puiu Răducan”Cartierul ascuns “, Marian Bărăscu”Caravana culturii-jurnal de călătorie “, Teo Cabal”Labirintul “, revista buzoiană “Literadura “, Teofil Mândruțiu”Arzând a stele“, Pușa Lia Popan ”Din vraja vorbelor “ , Corina Lucia Vlad “Curajul vieții“și V.Umbreanu “Oglindă de august “. 
  
Antonia Bodea, președinta cenaclului a invitat pe Alin Cucuruzan să citească un grpaj de poezii din volumul său, recent apărut, “Umbrele tăcerii “. Astfel s-a desfășurat un frumos recital de poezie în tandem cu Al.Florin Țene, subliniat cu vii aplauze din partea publicului. 
  
Recitalul de poezii susținut de: Vasile Irimuș, Constantin Mândruțiu, Gavril Moisa, Zamfira Toderici, Raveca Vlașin, Titina Nica Țene, Mariusciac Lubomela și Ovidiu Vasile a fost revelația serii.În cadrul tradiționalei rubrici “Reflecții“, susținută de Ion Constantinescu a fost abordată tema “Rolul criticii literare “, în cadrul căreia a adus completări Antonia Bodea. 
  
Ședința s-a încheiat cu amintirile lui Nicolae Suciu din Gherla, care l-a cunoscut personal pe Adrian Păunescu, aducând un omagiu vibrant poetului urcat în eternitate. 
  
Viitoarea ședință va avea loc în data de 30 noiembrie, orele 17, la Cercul Militar. 
  
Al.Florin Țene 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul ARTUR SILVESTRI, articol de Al.Florin Țene / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2492, Anul VII, 27 octombrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!