CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  

Liga Scriitorilor, Filiala Mureș: Regulamentul Concursului Național de creației artistică-Scrisori pentru Moș Crăciun- Ediția a II-a
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
REGULAMENTUL CONCURSULUI NAŢIONAL DE CREAŢIE ARTISTICĂ  
 
„SCRISORI PENTRU MOŞ CRĂCIUN” – EDIŢIA A ll-A  
 
Liga Scriitorilor Români – Filiala Mureş, organizează în perioada 1 noiembrie – 15 decembrie 2017, concursul de creaţie artistică pentru copii „SCRISORI PENTRU MOŞ CRĂCIUN” – Ediţia a ll-a.  
 
Concursul va fi structurat pe două secţiuni, literară şi plastică, corespunzător următoarelor categorii de vârstă:  
 
- - 6 ani – creaţie plastică  
 
- 7-10 ani – creaţie literară şi creaţie plastică;  
 
- 11-14 ani – creaţie literară şi creaţie plastică;  
 
- 15-18 ani – creaţie literară şi creaţie plastică;  
 
Lucrările literare, redactate cu diacritice, în format Times New Roman, la 1 rând şi corp de literă 12, o singură lucrare pe maxim două pagini de fiecare concurent, vor fi transmise până pe data de 5 decembrie 2017 pe adresa de email: mihaela.rascu_ms@yahoo.com. Lipsa diacriticelor atrage automat respingerea lucrării.  
 
Lucrările plastice, (desene, grafică, picturi, planşe, colaje, fişe, etc.) o singură lucrare de participant, realizate prin orice gen de tehnică pe format A4, vor fi transmise până pe data de 5 decembrie 2017, pe adresa Liga Scriitorilor Români – Filiala Mureş, Raşcu Mihaela, Bd. 1 Decembrie 1918, nr.43/7, Tg.Mureş, jud.Mureş cu menţiunea pentru Concursul Naţional de Creaţie Artistică „Scrisori pentru Moş Crăciun”. Nu se vor accepta lucrări pe format mai mare de A4. Nu vor fi înscrise în concurs lucrările care nu ajung până pe data de 5 decembrie (nu se ia în considerare data poştei, aşa încât va fi nevoie să ţineţi cont de zilele necesare circuitului corespondenţei).  
 
Toate lucrările vor conţine obligatoriu următoarele date:  
 
- Nume şi prenume participant  
 
- Adresa de domiciliu  
 
- Nr. telefon  
 
- Adresa email  
 
- Vârstă, (unitatea de învăţământ, clasa/grupa – unde este cazul)  
 
- Îndrumător/coordonator (unde este cazul)  
 
- Acordul dreptului de publicare  
 
Aceste date vor fi înscrise pe spatele lucrărilor plastice şi la finalul lucrărilor literare, nu separat de acestea. Se va preciza secţiunea şi categoria la care se înscriu lucrările. În cazul în care sunt participanţi care doresc să îşi ilustreze lucrările literare, pentru ei se va înscrie menţiunea „Categoria Mixtă”. Toate lucrările trebuie să poarte titlu! Lipsa datelor complete atrage automat respingerea lucrării.  
 
Concurenţii care nu au posibilitatea de a participa la festivitatea de premiere sunt rugaţi să trimită alăturat lucrărilor înscrise în concurs un plic A4 auto-adresat şi timbrat corespunzător. Cadrele didactice care înscriu mai mulţi copii în concurs sunt rugate să înainteze şi un tabel nominal centralizator.  
 
Lucrările care nu vor respecta toate cerinţele regulamentului, nu vor fi înscrise în concurs. Se va acorda câte o notă pentru fiecare criteriu de care se va ţine cont la jurizare: originalitate, mesaj, complexitate, talent, impresie artistică. Jurizarea va avea loc în perioada 7-13 decembrie 2017, iar câştigătorii desemnaţi, vor fi recompensaţi cu premii în cărţi şi diplome. Atribuirea premiilor va avea loc într-un cadru festiv, în data de 15 decembrie 2017 (Sala Mică a Palatului Culturii orele 17-20).  
 
În categoria creaţiilor plastice pot fi înscrise:  
 
• felicitări pe tematica Crăciunului  
 
• ornamente de Crăciun  
 
• ţesături  
 
• modelaje plastilină, lut, etc  
 
• picturi pe sticlă, lemn, hârtie, etc.  
 
• colaje  
 
• origami, etc., pe tematica sărbătorilor de iarnă.  
 
Nu se acceptă reproduceri ale unor imagini prestabilite (felicitări, ambalaje, etc), picturi sau desene pe imagini listate de pe internet, colaje realizate strict prin asamblarea unor părţi din pachete comercializate ca atare, ş.a.m.d.  
 
În categoria creaţiilor literare pot fi înscrise lucrări aparţinând oricărui gen literar:  
 
• poveşti  
 
• poezii  
 
• eseuri  
 
• piese de teatru  
 
• ghicitori, etc., toate pe tematica sărbătorilor de iarnă  
 
Nu se acceptă lucrările redactate pe baza diverselor surse de inspiraţie. Lucrările de genul scrisorilor prin care se solicită Moşului telefoane, laptop-uri sau alte bunuri materiale nu pot fi considerate creaţii literare şi nu răspund cerinţelor valorice ale concursului..  
 
Etichetarea lucrărilor se va face după modelul :  
 
Denumire lucrare: ……………………………….  
 
Autor lucrare:…………………………………….  
 
Categoria de concurs:………………………….  
 
Unitatea de învăţământ :..................................  
 
Clasa :................................................................  
 
Cadru didactic îndrumător : ...........................  
 
Adresa :.............................................................  
 
Lucrările înscrise de un singur coordonator se vor face pe baza unei liste după modelul:  
 
Unitatea de învăţământ………………….. ……………………………..  
 
Clasa……………………………………………………..  
 
Profesor îndrumător…………………………………..Telefon…………………  
 
Secţiunea de concurs…………………………. Categoria ………………………  
 
TABEL NOMINAL  
 
CU PARTICIPANŢII LA CONCURSUL NAŢIONAL DE CREAŢIE ARTISTICĂ  
 
„SCRISORI PENTRU MOŞ CRĂCIUN”  
 
EDIŢIA A ll-A  
 
Nr.crt. Nume şi prenume participant Vârsta Adresa de domiciliu Acord de publicare (părinte)  
 
Referinţă Bibliografică:
Liga Scriitorilor, Filiala Mureș: Regulamentul Concursului Național de creației artistică-Scrisori pentru Moș Crăciun- Ediția a II-a / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2471, Anul VII, 06 octombrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!