CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

A apărut AGORA LITERARĂ nr.33, septembrie 2017
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
A apărut “Agora Literară“ nr.33, septembrie 2017  
 
Revista „Agora literară”,editată de Liga Scriitorilor Româi, cu nr.33, a împlinit zece ani de când apare trimestrial, fiind cea mai “ în vârstă“ publicație din cele 18 reviste pe care le editează aceasă organizație profesională. Având redactor șef pe omul cu mare experiență în domeniu, e vorba de scriitorul Iulian Patca, și numărul acesta cuprinde un evantai policrom de creații literare ale autorilor români din țară și străinătate. Grafica semnată de pictorul și scriitorul Lazăr Morcan, la 75 de ani, dă, ca de obicei, o acuratețe și o viziune plastică originală coperților și celor 32 de pagini ale revistei.  
 
Poeziile semnate de Ovidiu Purdea Someș, prezentat de Ion Cristofor, deschide revista, alături de poezia lui Florin Iordache care aduce o “Închinare “lui Eminescu.  
 
Sumaru revistei cuprinde poezii semnate de: Traian Vasilcău, Al.Florin Țene, Pușa Lia Popan, Liviu Zamfiresu, Ioan Benche, Aurel Rău, Ionuț Țene, Radu Vida, Ion Constantinescu, Viorica Popescu, Ligya Diaconescu, Florin T. Roman, Lucia-Elena Locusteanu, Ovidiu Vasile, Regeczy Szabina Perle, Mircea Dorin Istrate și mulți alții, sunt scrise în diferite genuri, în care descoperim o lirică vibrantă și originală, încărcată de o trăire autentică a eului.  
 
Eseurile semnate de Ana Cristina Popescu și Lucia Cosmina Vlad abordează tema timpului și al cercului mitologic, iar cronicile semnate de Voichița Pălăcea Vereș, Iulian Patca, Antonia Bodea, Radu Vida sunt cărți de vizită pentru volumele apărute ale confraților Titina Nica Țene, .Florin T.Roman, Al.Florin Țene,Toth Arpad și alții.  
 
Din evantaiul prozelor scurte publicate remarcăm cele semnate de Mihaela Rașcu, Gheorghe Răducan, Gheorghe I.Gheorghe, Ramiz Gjini și Valeria Florea Dascăl.  
 
Și acest număr al revistei Agora Literară se remarcă prin calitatea lucrărilor publicate și diversitatea genurilor găzduite în paginile acesteia, unde scriitori români de pe întreg mapamondul își găsesc spațiul ospitalier pentru operele lor.  
 
Al.Florin Țene  
 
Referinţă Bibliografică:
A apărut AGORA LITERARĂ nr.33, septembrie 2017 / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2461, Anul VII, 26 septembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!