CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Eveniment > Actualitate >  

La cenaclul ARTUR SILVESTRI, articol de Al.Florin Țene
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul „Artur Silvestri”: Oaspeți dragi - scriitori din Năsăud 
  
Recenta ședință, din data de joi, 29 iunie, a.c, a cenaclului “Artur Silvestri “ al Ligii Scriitorilor Români, condusă de profesoara Antonia Bodea, a avut ca oaspeți scriitori din Năsăud:Ioan Mititean, Lucreția Mititean, Berceni Romulus, Floarea Pleș, Rodica Fercana și cântăreața de romanțe Coroleț Cornelia, membrii ai Filialei locale a Ligii Scriitorilor și ai Astrei . Remarcăm faptul că doamnele au venit îmbrăcate în iia românească semn al păstrării tradițiilor pe meleagurile care au dat culturii și științei române 34 de academicieni. 
  
După prezentarea ordinei de zi făcută de președinta cenaclului, aceasta a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Țene, președintele national al Ligii Scriitorilor, care a urat un bun sosit oaspeților, în continuare făcând cunoscută noua conducere a Filialei Argeși, rezultată în urma alegerilor. În cuvântul său Al Florin Țene a prezentat lista cu propunerile, spre dezbatere, a organelor viitoarei conduceri a Ligii Scriitorilor, rezultată din consultarea conducerilor celor 36 de filiale din țară și străinătate.Solicitând ca membrii să aducă înbunătățiri acesteia. 
  
În continuare președintele national al Ligii Scriitorilor a prezentat și analizat cărțile sosite: “Fabule “de Ion Constantinescu “,revista “Astra Năsăudului “, revista sibiană “Rapsodia “ și cartea “Cicatricele sufletului “ de Toduț T.Traian. 
  
La prezentarea listei cu propuneri privind viitoarea conducere a Ligii Scriitorilor Ion Constantinescu a făcut câteva observații bine venite privind organigrama, anunțând totodată retragerea domniei sale din conducere. Al.Florin Țene îi mulțumește prin aceste cuvinte pentru activitatea sa în cadrul sprijinirii organizării Ligii Scriitorilor Români.În cadrul acestui moment Alin Cucuruzan a făcut câteva propuneri privind desfășurarea ședințelor de cenaclu. 
  
Iulian Patca, președintele filialei Cluj a Ligii Scriitorilor, a vorbit despre noua antologie a Editurii Napoca Nova, intitulată “Pași pe visele ierbii “, întocmită de Voichița Pălăcean Vereș., subliniind că este a 13-a antologie editată sub sigla organizației noastre profesioinale si a scos in evidentă munca si daruirea acestei editoare. .Apoi a avut loc tradiționalul moment de reflecție susținut de Ion Constantinescu cu tema “Despre diavol și infatuare “. 
  
Un moment deosebit a fost lansarea cărților “Două povestiri “și “Călător în timp” de Rodica Fercana, în cadrul căruia au vorbit Antonia Bodea, Iulian Patca, Ioan Mititean, Barbu Bălan, Vasile Tutula, Floarea Pleș, Ravleca Vlașin și Berceni Romulus, iar cântăreața Horobeț Cornelia a susținut un concert de romanțe. 
  
Ședința s-a încheiat cu expunerea “Scriitori clasici născuți în luna iunie“, susținută de profesoara Lucia Elena Locusteanu.Viitoarea ședință v-a avea loc joi, 28 septembrie a.c. orele 17 la Cercul Militar din Cluj-Napoca. 
  
Al.Florin Țene 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul ARTUR SILVESTRI, articol de Al.Florin Țene / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2373, Anul VII, 30 iunie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!