CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fictiune >  

În stațiunea Olănești cu...Lorelai, povestire de TITINA NICA ȚENE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La statiunea Olănești cu… Lorelai  
 
Era iunie, 2012. O vară superbă cu mult soare. Venisem cu soțul în stațiune. Așa facem în fiecare vară. Mergem mai mult în stațiunile de pe Valea Oltului pentru că aceste locuri sunt mai aproape de sufletul nostru. O parte din viață am petrecut-o pe meleaguri vâlcene. La Olănesti mergem mai mult pentru apele tămăduitoare și pentru aerul curat, ozonat cu ioni negativi.  
 
Mă durea piciorul drept de mai mult timp. La Cluj mai fusesem la doi medici balneologi și, după ce mă puneau să merg în vârful picioarelor și apoi în călcâie, răspunsul era același.  
 
- Nu ai, doamnă, nimic!.  
 
Piciorul mă durea în continuare. La Olănești în primele zile s-a dus soțul să aducă apă de la izvorul 24. Eu nu mă duceam că mă durea piciorul. Când m-am prezentat la doctorul Statiunii pentru ca să-mi stabilească tratamentul, o doctoriță tânără și drăguță, căreia i-am oferit o carte de a mea “Intâmplări hazlii cu o nepoțică povestite de bunică”, doctorița a pus cartea pe masă și mi-a zis:  
 
- Ce vă doare, doamnă?  
 
- Piciorul drept!  
 
- Vă rog să mergeți în vârful picioarelor, apoi, mergeți în călcâie…  
 
Am mers cu o viteză neașteptată. Doctorița balneologă mi-a zis:  
 
- Nu ai, doamnă, nimic! Iți dau niște proceduri electrice că tot ai venit. Să bei ape, să te plimbi pe faleza râului Olănești și… cam atăt…  
 
Am ieșit bucuroasă, dar si uimită Piciorul mă durea în continuare. In dimineața următoare, repetând întruna n-am nimic, n-am nimic, n-am nimic,am mers voiniceste spre izvorul 24. Aerul tare, cântecul păsărelelor de tot felul, veverițele care săltau voioase dintr-un copac în altul, m-au făcut să uit complet de picior. Citisem eu undeva că mișcarea înlocuiește toate medicamentele, dar medicamentele nu pot înlocui mișcarea…  
 
In drumul spre izvorul 24 a venit către mine o doamnă care s-a prezentat Pârvan Viorica. Mi-a spus că este și ea cu fetița ei Lorelai în Stațiune și că ar vrea să mă cunoască.  
 
-Are poeziile și povestirile dumneavoastră xeroxate și lui Lorelai îi place literatura. Am stabilit să ne întâlnim după amiază. M-a avertizat că fetița nu are mâini. A adoptat-o pentru că Dumnezeu a hotărât, într-un vis pe care l-a avut, să îngrijească această fetiță..  
 
Intâmplarea m-a c-am bulversat. Sunt o fire foarte impresionabilă și m-am temut că nu voi ști cum să reacționez. După amiază pe la orele 17 a venit fetița însoțită de mama ei. Avea o față frumoasă, plină de zâmbet care mi-a luminat sufletul. Pot să spun că a fost cireașa de pe tort pentru vindecarea completă a piciorului meu. Asa suntem noi cei lăsați întregi de Dumnezeu. Ne doare piciorul, ne mai “fabricăm” si alte dureri, ba… mai cădem și în depresie. I-am dăruit cartea mea cu autograf, bucur\ndu-se nespus. In zilele următoare o căutam cu privirea in holul hotelului unde stătea pe o canapea cu tableta la care scria cu piciorul, fiind înconjurată de alti copii. La toți, prin felul ei îngeresc de a fi, dădea putere. Cel puțin pe mine m-a remontat definitiv… O iubesc nespus de mult. La fel si nepoatele mele. De câte ori îmi este greu mă gândesc la această minune de copil și uit de toate. În urma acestei întâmplări mi-am zis :nimic nu este întâmplător pe pământ!  
 
Titina Nica Țene  
 
Referinţă Bibliografică:
În stațiunea Olănești cu...Lorelai, povestire de TITINA NICA ȚENE / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2331, Anul VII, 19 mai 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!