CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Manuscris > Jurnal >  

La cenaclul RADU STANCA-medalionul literar
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul literar “Radu Stanca “ 
  
Medalionul literar: Scriitorii cetății- Aurel Gurghianu 
  
:Ședinței cenaclului literar “Radu Stanca “, condus de peste zece ani de scriitorul Al.Florin Țene, ce funcționează pe lângă Centrul multifuncțional de servicii integrate pentru vârstnici nr.2 din Cluj-Napoca (coordonator doamna Ligia Bocșe ), patronat de Liga Scriitorilor Români, a fost deschisă de către președintele cenaclului care a anunțat desfășurătorul 
  
Astfel, cenaclul s-a deschs cu medalionul literar “Scriitorii cetății-Aurel Gurghianu “. Despre scriitorul de la revista “Steaua”, ce a trăit în perioada 11 mai 1924 și 21 sept.1987, a vorbit Al.Florin Țene, care a prezentat biografia acestuia, subliniind că poeziile din volumele publicate sunt imagini ale realității, ferestre deschise spre fantasticul cotidian, exemplificând cu un grupaj de versuri din volumele „Biografii sentimentale “ și “Diagnosticul străzii “. În continuare despre același autor a susținut o amplă prelegere profesorul Vasile Sfârlea, la care poeta Titina Nica Țene a adus câteva exemplificări din perioada când l-a cunoscut pe poet și soția sa. pe când lucra la revista TRIBUNA Cluj. 
  
Având în vedere că se apropie Ziua Națională, și împlinirea a 98 de ani de la acest eveniment istoric, profesorul Vasile Sfârlea a vorbit foarte documentat despre Marea Unire, exemplificând cu documente și imagini din perioada acelor ani, iar Al.Florin Țene a subliniat rolul armatei române în înfăptuirea Unirii Transilvaniei cu Țara Mamă. 
  
În cadrul rubricii “Prin adevăr învingem o părere “, profesorul Vasile Sfârlea a vorbit despre acțiunea ascunderii tezaurului Băncii Naționale din fața Armatei Roșii, la Mănăstirea Tismana. 
  
În încheierea ședinței au citit din creațiile lor: Gheorghe Șoptirean, iar Ligia Bocșe a citit poemul “Atena către meseni “. Creațiile au fost bine primate de către cei prezenți. 
  
Viitoarea ședință va avea loc miercuri, 14 decembrie, la orele 11. 
  
Al.Florin Țene 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul RADU STANCA-medalionul literar Scriitorii cetății-Aurel Gurghianu / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2140, Anul VI, 09 noiembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!