CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorie >  

”Valeriu Gafencu. O biografie teologică a Sfântului Închisorilor”. Lansare de carte la București
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
”Valeriu Gafencu. O biografie teologică a Sfântului Închisorilor”. Lansare de carte la București 
  
Vă invităm la o seară de neuitat: lansarea cărţii „Valeriu Gafencu – o biografie teologică a Sfântului Închisorilor”, Ed. Casa Cărții de Știință, în prezenţa autorului – jurnalistul clujean Ionuţ Ţene, şi a Oanei Stănciulescu, Marius Oprea şi Florin Dobrescu. 
  
Joi 23 iunie 2016, ora 17,30, la Librăria Mihai Eminescu, B-dul Regina Elisabeta nr. 16, sector 3 (Piaţa Universităţii). 
  
Intrarea liberă. 
  
Organizatori: Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu, Asociaţia Gogu Puiu, Haiducii Dobrogei, NapocaNews și Liga Scriitorilor. 
  
Cartea se bucură de o prefață semnată de Pr. Amfilohie Brânză și o postfață scrisă de Mircea Gălățeanu. ”Biografia teologică” a lui Valeriu Gafencu este o sinteză istorică științifică pe baza mărturiilor, memoriilor și arhiva CNSAS. 
  
”Am scris această biografie nu într un stil clasic arhivistic, cu detalii encomiastice din viaţa lui Valeriu Gafencu, cel supranumit Sfântul Închisorilor de Nicolae Steinhardt. Nu m a interesat să prezint exhaustiv viaţa istorică a lui Valeriu Gafencu, ci m am axat în principal pe prezentarea evoluţiei şi desăvârşirii sufleteşti a Sfântului Închisorilor. Relaţia cu Dumnezeu şi trăirea ca model exemplar hristic pentru contemporani e mult mai apropiat testimonial de crezul lui Valeriu Gafencu, decât o serie succesivă de întâmplări mundane nesemnificative în ecuaţia mântuirii. Paradigma acestei biografii teologice este transformarea omului în relaţia cu divinitatea şi semenii” scrie Ionuț Țene în Argumentul biografiei teologice a lui Valeriu Gafencu. 
  
Vă așteptăm la lansarea primei biografii teologice a Sfântului Închisorilor 
  
Referinţă Bibliografică:
”Valeriu Gafencu. O biografie teologică a Sfântului Închisorilor”. Lansare de carte la București / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1997, Anul VI, 19 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!