CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

La cenaclul literar RADU STANCA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul literar “Radu Stanca “ 
  
Medalionul:“Carte frumoasă cinste cui te-a scris” 
  
Miercuri, 8 iunie, a.c a avut loc cenaclul literar ”Radu Stanca “, din cadrul Centrului multifuncțional de servicii sociale integrate pentru vârstnici nr. 2 Cluj-Napoca . A fost deschis de doamna Maria Bobină, coordonatoarea centrului, care a dat cuvântul scriitorului Al.Florin Țene, președintele cenaclului. Acesta a prezentat, în fața unui numeros public, programul medalionului literar “ Carte frumoasă cinste cui te-a scris.“ 
  
În cadrul acestui medalion a fost lansată cartea de poezii a profesoarei Angela Pătrașcu, intitulată “Oglinzi interioare “, apărută la Editura Napoca-Nova. Despre carte a vorbit editoarea și scriitoarea Voichița Pălăcean Vereș, care a evidențiat acuitatea tematicii poeziilor. În continuare autoarea a făcut dezvăluiri din laboratorul său de lucru, exemplificând cu citate din poeziile sale. 
  
Despre cartea de poezii ”Nostalgia întoarcerii “ a poetei Titina Nica Țene, apărută la Editura “Absolut “, din București, au vorbit: profesoara Antonia Bodea și Voichița Pălăcean Vereș care au subliniat “Expresia poetică, simplă, firească în țesătura unui limbaj familial, cald, tandru, ce lasă să se strecoare tristețea estompată a înțelepciunii irevocabilului. Imaginile poetice de o simplitate tulburătoare dând sentimental atemporalității, conturează tabloul copilăriei în tonuri calme, nostalgice cu puritatea și candoarea trăirilor imediate”. Apoi a urmat un emoțonant recital poetic susținut de autoare și Al.Florin Țene. 
  
Despre romanul “La braț cu Andromeda “ de Al.Florin Țene editoarea Voichița Pălăcean Vereș spunea că este o biografie romanțată a scriitorului Gib I.Mihăescu, în care prozatorul clujean Al.Florin Țene se întrece pe sine însuși. Poate cândva, peste câteva decenii, va fi și el personaj în romanul unui scriitor tânăr, ce-l va surprinde îndrăgostit de literatură și de o himeră pe nume Luminița…Iar profesoara Antonia Bodea sublinia: Autorul romanului, Al. Florin Ţene are prilejul fericit de a realiza în contextul general tabloul geografic şi socio-cultural al ţinutului natal, Drăgăşanii şi împrejurimile identificat în amănunţime şi străluminat cu bucuria trăirii directe a fiecărei evocări. de aceea adesea paginile dau senzaţia suprapunerii şi interferării sufleteşti a autorului cu destinul eroului care-i dă prilejul să proiecteze geografia reală in dimensiunea mirifică a tradiţiei prin istoria dramatică a timpului concret, spre spaţiul spiritual al proiecţiei cosmice. 
  
În încheierea medalionului literar, având în vedere apropiata zi a comemorării la 15 iunie a Poetului Mihai Eminescu, profesorul Vasile Sfârlea a vorbit despre viața și opera poetului. 
  
Viitoarea ședință va avea loc miercuri, 14 septembrie, ora 11, deoarece cenaclul intră în vacanța de vară. 
  
Al.Florin Țene 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul literar RADU STANCA / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1986, Anul VI, 08 iunie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!