CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

La Zilele Râmnicului
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La Zilele Râmnicului  
 
Scriitori clujeni participanţi la „ Rotonda Plopilor Aprinşi“  
 
La invitaţia Asociaţiei Culturale “Curierul de Vâlcea “(preşedinte Ioan Barbu )şi a Consiliului Judeţean Vâlcea scriitorii Titina Nica Ţene şi Al.Florin Ţene,( preşedintele naţional al Ligi Scriitorilor Români), în perioada 20-23 mai 2015, au participat la Salonul Naţional de Literatură şi Artă “Rotonda Plopilor Aprinşi “, ediţia a V-a, jubiliară şi la Festivalul Cărţii la Râmnic, ediţia a II-a.  
 
La această amplă manifestare au participat academicieni, universitari, diplomaţi, şefi de reviste, scriitori, critici şi istorici literari, artişti plastici şi critici de artă, muzicieni, editori din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu, Craiova, Satu Mare, Urziceni, Piteşti, Slatina, Curtea de Argeş, precum şi de peste hotare, cum ar fi Olanda, Franţa, Danemarca, Germania, Republica Moldova şi Ucraina.  
 
Manifestarea s-a deschis în Sala Mare a Consiliului Judeţean Vâlcea, miercuri, ora 11, prin discursul de început al scriitorului Ioan Barbu preşedintele de onoare al publicaţiei “ Curierul de Vâlcea“, apoi a urmat cuvântul de înţelepciune rostit de Î.P.S. Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, care a evocat tradiţia cultural- multiseculară a cetăţii Râmmnicului. La cuvânt au urmat, E.S.George Călin, scriitor, Ambasador al României la Organizaţia Mondială a Copiilor Talentaţi-Convenţia ONU pentru Europa de Est- cu sediul la Geneva. La finele intervenţiei sale despre Râmnic, oraş voievodal, a oferit o diplomă pentru scriitorul Ioan Barbu. O emoţionată cuvântare a ţinut scriitorul francez Jean Yves Conrad, decorat cu “Meritul Cultural Român “, prieten cu mulţi clujeni, după care au mai vorbit academician Vasile Tărâţeanu, directorul Centrului Cultural Român “Eudoxiu Hurmuzachi “ din Cernăuţi-Ucraina, şi Prof. dr. Lilian Zamfiroiu, Ministru Plenipotenţiar în Ministerul Afacerilor Externe.  
 
Un moment mult aşteptat a fost lansarea antologiei alcătuită de Ioan Barbu, intitulată sugestiv “ RÂMNIC, Oraşul domniei mele…“, titlul extras dintr-un hrisov de la 1389 al slăvitului voievod, ctitorul Mânăstirii Cozia.Despre această antologie a vorbit Conf.univ.dr.Gabriela Rusu-Păsărin. În paginile acestei frumoase antologi descoperim eseuri, taxte şi poezii despre vatra de istorie Vâlcea, semnate, printre alţii de Ion Andreiţă, Mihai Antonescu, Ioan Barbu, George Călin, Ilie Gorjan, Nicolae Melinescu, Felix Sima, Nicolae Dan Fruntelată, Nicolae Dragoş, Al.Florin Ţene, Neagu Udroiu, Eugen Petrescu Passionaria Stoicescu.  
 
În cadrul acestor manifestări culturale a fost distribuită de către Al.Florin Ţene revista “Agora Literară “. Nr. 26. Mai, 2015, editată de Liga Scriitorilor Români. Despre această asociaţie profesională şi activităţile desfăşurate de către cele 33 de filiale din ţară şi străinătate, preşedintele ei a vorbit în Salonul Hotelului SUPCA oamenilor de cultură, scriitorilor şi artiştilor plastici prezenţi.  
 
Scriitorii: Passionaria Stoicescu, Romaniţa Ştenţei, Titina Nica Ţene şi Vasile Szolga au fost planificaţi să se întâlnească cu copii de la Grădiniţa nr.1 din Rm.Vâlcea.  
 
Oaspeţii au participat la lansări de carte la Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanu “, iar preşedintele Ligi Scriitorilor a donat cărţi semnate de acesta, de poeta Titina Nica Ţene şi de istoricul Ionuţ Ţene. Serile au fost dedicate concertelor simfonice şi folk.  
 
În cele patru zile de manifestări au fost lansate cărţi, sau acordat autografe, au fost întâlniri cu micii cititori. S-au vizitat Mânăstirile Cozia şi Bistriţa, iar la Muzeului Satului de la Bujoreni s-a desfăşurat un picnic.  
 
Al.Florin Ţene  
 
Referinţă Bibliografică:
La Zilele Râmnicului / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1605, Anul V, 24 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!