CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Istorisire >  

La cenaclul ARTUR SILVESTRI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
La cenaclul “Artur Silvestri “ 
  
Medalionul istorico-literar “Istoria românilor oglinda perenităţii noastre “ 
  
Şedinţa cenaclului “Artur Silvestri “ ce funcţionează în cadrul Filialei clujene a Ligii Scriitorilor Români, din data de 30 aprilie, desfăşurată la Cercul Militar, a fost deschisă de preşedinta cenaclului profesoara Antonia Bodea, care a anunţat programul serii, în faţa unei săli neîncăpătoare pentru mulţimea de iubitori de cultură. Fiind prezenţi o parte din membrii Filialei Ligii Scriitorilor din Năsăud, condusă de Ioan Mititean. 
  
Aşa cum a intrat în tradiţia cenaclului, Al.Florin Ţene, preşedintele naţional al Ligii Scriitorilor, a fost invitat să prezinte un mic raport al activităţii celor 33 de filiale din ţară şi străinătate, în ultima perioadă. Acesta a subliniat, că dacă nu ar fi fost apostolii, minunile lui iisus nu ar fi ajuns până la noi. Astfel că, în acest context, a evidenţiat apostolii Ligii Scriitorilor care în ultima lună au promovat activităţile Ligii, aceştia fiind: Gavril Moisa care a instituit un premiu anual pentru elevii şcolii bihorene unde a învăţat, Vochiţa Pălăcean Vereş, pentru articolele pe care le scrie promovând Liga, Ion Nălbitoru pentru editarea revistei”Memoria Slovelor “ a filialei vâlcene, Antonia Bodea, pentru prezentarea cărţilor membrilor Ligii în cadrul Târgului de Carte “Gaudeamus “, Iulian Patca pentru editarea revistei “Agora Literară “, Vasile Cocarcea pentru înfiinţarea filialei Orhei din Republica Moldova, Lazăr Morcan, pentru ilustraţiile din “Agora Literară”, şi Viorica Popescu preşedinta Filialei Braşov a Ligi Scriitorilor pentru activităţile culturale desfăşurate.Preşedintele Ligii a prezentat, în încheierea cuvântării sale, revistele apărute de curând ale filialelor Gorj, Vâlcea şi Iaşi:”Semănătorul “, “Memoria Slovelor “, “Moldova Literară “ şi antologia “Iarna scriitorilor “ de Ligya Diaconescu. 
  
După care, avându-l invitat special pe scriitorul Teodor Tanco, Al.Florin Ţene, i-a înmânat medalia “Virtutea Literară “, Diploma “Virtutea Literară “, iar preşedintele Filialei clujene Iulian Patca şi Antonia Bodea i-au înmânat “Diploma de Excelenţă “ din partea Cenaclului şi a Filialei clujene a Ligii Scriitorilor, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, semn de preţuire a întregii sale activităţi. Scriitorul omagiat a mulţumit pentru distincţiile primite, arătând pe scurt, rolul pe care l-a avut în promovarea adevărului în opera sa.Au mai primit “Diplome de excelenţă” la împlinirea vârstei de 75 ani Eugen Albu şi Ovidiu Jucan, la împlinirea vârstei de 80 de ani, semn de apreciere a activităţii lor pe “ogorul culturii “. 
  
În continuare Antonia Bodea a dat cuvântul prof.dr.Din Petre care a vorbit foarte documentat despre cartea “Contra curentului-Radiografii istoriografice post-moderne “ de dr.Ionuţ Ţene, după care a luat cuvântul istoricul dr. Vasile Lechinţan, care a făcut o retrospectivă a activităţii de istoric a autorului acestei cărţi. Ionuţ Ţene în cuvântarea sa a subliniat unele abateri ale diferiţilor istorici de la adevărul istoric. Despre cartea acestuia a mai vorbit Teodor Tanco, care a spus:” E emoţionant să citeşti studiile istorice ale lui Ionuţ Ţene, mai ales pentru că are curajul să trateze cu seriozitate ducumentele, dar şi pentru că pune anumite semne de întrebare pe care mi le-am pus şi eu cu privire la anumiţi lideri şi mişcări promovate în istorie, dar să citeşti poezia sa e ceva mai presus. Să arzi toată poezia pentru un vers al său…” , Au mai vorbit Antonia Bodea, Vasile Tutulea, Barbu Bălan, şi preot Simion Cristea. 
  
Un moment deosebit a fost prezentarea cărţilor celor din Năsăud făcută de către Iulian Patca. A vorbit despre volumele “Vorbe înţelepte “, 2 volume, de Lucreţia Mititean, Ion Seni “Astra năsăudeană la 25 de ani “, vol.I, şi cele două volume semnate de Ioan Mititean “În vârful peniţei “. 
  
Despre aceste “buchete” de cărţi au mai vorbit : Vasile B.Bădălin, lucreţia Mititean, Berceni Romulus, Floarea Pleş, Nadia Urian, Vasile Tutula, Ioan Seni, Ioan Mititean, şi Eugen Albu. In continuare Eugen Albu şi Vasile B. Gădălin ne-au încântat cu spiritul lor epigramistic. 
  
În viitoarea şedinţă din data de joi, 28 mai. va fi evocată personalitatea poetului Mihai Pleş,(autorul volumelor “ Psalmi curbi“, “Turnul Abel “ ), trecut în eternitate. 
  
Al.Florin Ţene 
  
Referinţă Bibliografică:
La cenaclul ARTUR SILVESTRI / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1582, Anul V, 01 mai 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!