CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  

În Republica Moldova
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În Republica Moldova, la Orhei 
  
S-a înfiinţat filiala Ligii Scriitorilor Români 
  
În contextul politicii de promovare a Literaturii Române şi a creaţiilor literare a Ligii Scriitorilor Români, în oraşul Orhei din Republica Moldova, a luat fiinţă a 34-a filială a acestei asociaţii scriitoriceşti. 
  
La şedinţa de constituire din 28 februarie, a.c. au participat următorii scriitori: Ababi Petru, din Orhei, Ambroci Zinaida, din Chişinău, Bajan vasile, din Orhei, Cocarcea Vasile din Orhei, Calcea Andrei din or.Orhei, Dascăl Valeria din Chişinău, Hasnaş Petru din Chişinău, Matei Sergiu din Orhei, Morari Tudor din or.Orhei, Negară Ecaterina din Orhei şi Zeleni Tudor din Orgei. 
  
În prezenţa presei şi a televiziunilor locale şi centrale, a fost ales Comitetul de conducere a Filialei Ligii Scriitorilor, format din : Vasile Cocarcea,(poet şi publicist ), preşedinte, Andrei Calcea(scriitor şi publicist ), vicepreşedinte, Vasile Bajan (poet şi publicist ), secretar, Zeleni Tudor, ( poet şi publicist), trezorier, şi Ecaterina Negară, membră a Comitetului, poetă şi publicist. 
  
În cuvântul său Vasile Cocarcea a subliniat necesitatea fondării Filialei Ligii Scriitorilor Români la Orhei, în baza propunerii scriitorului Al.Florin Ţene, preşedintele naţional al Ligii Scriitorilor Români, şi a potenţialului de talente literare , de care dispune în prezent oraşul şi raionul Orhei. 
  
Această iniţiativă este încă o punte de legătură a spiritualităţii româneşti , fiind un eveniment de o semnificaţie deosebită prin faptul că se revine la tradiţia literară din perioada României Mari, spunea Vasile Cocarcea în cuvântarea sa. 
  
Al.Florin Ţene 
  
Referinţă Bibliografică:
În Republica Moldova / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 1523, Anul V, 03 martie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!