CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  

Şi, totiuşi, mai este soare pe cerul plumburiu de noiembrie..., articol de Titina Nica Ţene
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Şi, totuşi, mai este soare pe cerul plumburiu de noiembrie... 
  
Zi de toamnă cu ceaţă. Când m-am trezit la ora 6, mi-am făcut rugăciunea de dimineaţă. Am deschis larg fereastra să intre aerul curat al zorilor. Intotdeauna dansez şi fac gimnastică pe muzica de la Radio România Actualităţi. Crainica anunţă spunând:” să nu uităm de Campania “Zâmbeşte România”, campanie care se desfăşoară între 19 martie şi 31 decembrie 2014. Se dau consultaţii stomatologice gratuite şi se face detartraj”. 
  
M-am minunat cum de nu am aflat până acum că aveam mare nevoie de un detartraj?. Am tot amânat, costul ,fiind, prea mare pentru un pensionar, între 80 şi 120 lei. Am descoperit pe internet campania şi am început să dau telefoane la cabinetele care erau pe tabel la Cluj. La fiecare cabinet mi s-a răspuns amabil dar spuneau că nu mai e valabilă şi se miră că am auzit la Radio România Actualităţi. Ba, îmi mulţumeau că le-am spus ca să poată anunţa să nu le mai trimită pe nimeni că nu mai e valabilă campania de igienă orală. După ce îmi pierdusem speranţa, totuşi , am mai încercat la un cabinet pe strada Horea nr. 40. Sun fără speranţă la telefonul de pe tabel. Imi răspunde o voce amabilă şi îmi spune că da, să merg la ora 
  
12,40 în aceeaşi zi. Am fost. Un medic tânăr cu o asistentă tânără şi amabilă m-au primit cu drag.După terminarea lucrării, mi-am spus, privind la cerul cenuşiu: cu oameni ca doctorul Daniel Mihai Staticescu mai apare soarele pe cerul plumburiu de noiembrie. 
  
Mulţumesc, domnule doctor! 
  
Titina Nica Ţene 
  
Referinţă Bibliografică:
Şi, totiuşi, mai este soare pe cerul plumburiu de noiembrie..., articol de Titina Nica Ţene / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1425, Anul IV, 25 noiembrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!