CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Căldura, povestire de Titina Nica Ţene
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Titina Nica Ţene  
 
Căldura  
 
Deşi era ora nouă dimineaţa, soarele ardea necruţător. Razele lui pătrundeau prin fereastra apartamentului Anastasiei.  
 
- Anastasia, hai mai repede să te îmbrac să mergem afară că este timp frumos!  
 
- Nu merg, vei să mor de frig? Uite, bate vântul plouă şi lăcesc.  
 
- Unde vezi tu aşa timp, este foarte cald afară! Ce e cu tine odată îl zici pe r altădată nu. Ia zi: raţă  
 
- Lraţă  
 
- Lasă, eşti răsfăţată, asta e, şti să zici şi nu zici.  
 
Mama ei ne lăsase cu ce haine să o îmbrac. Pantalonaşi scurţi cu o bluzică asortată. O dezbrac de hainele de casă. Când rămâne în pielea goală începe să fugă prin casă.  
 
- Sunt Tărzănel, sunt Tărzănel, aşa zicea tăticu când era micuţ... Tata e copilul tău?  
 
- Da.  
 
- Nu, nu este, e copilul meu, mama l-a făcut...  
 
Anastasia în ritmul acesta nici mâine nu mai ajungem afară. Ne aşteaptă parcul cu topoganul, cu raţele de pe lac, cu jocurile cu alţi copii.. Vino să te îmbrac! Anastasia fuge, fug şi eu şi aproape că am obosit nici nu vreau să o mai duc afară. Noroc că mama ei i-a dat micul dejun înainte de a pleca la servici.  
 
O îmbrac greu. Ii bag o parte a pantalonaşului şi când să bag celălalt picior il scoate pe cel care l-am îmbrăcat.  
 
- Treaba ta eu nu mai merg afară că am obosit.  
 
- Ba mergem, hai că stau cuminte!  
 
Stă cuminte şi o îmbrac. In momentul în care vrem să ieşim pe uşă, se făcuse deja ora 10,30 şi soarele strălucea şi mai neîndurător, Anastasia se duce la dulapul ei cu hăinuţe şi îmi aduce o geacă groasă, cu eticheta pe ea, geacă pe care mama ei o cumpărase pentru iarnă. Avea şi capişon. Se îmbracă cu ea, eticheta îi atârna pe mânecă în jos. Şi-a pus şi capişonul...  
 
- Vezi ce frumoasă e? Mi-a pumpălat-o mama ca să nu răcesc. Aşa melgem afală...  
 
- Bine aşa mergem dacă zici tu dar e foarte cald. Geaca asta e pentru la iarnă când vine zăpada.  
 
- Ba nu, e pentru acum!  
 
Nu-mi place să aud copiii plângînd şi nici nu mai aveam putere să o contrazic. Ieşim pe uşă . Anastasia era îmbrăcată ca pe gerul Bobotezei. Afară erau 35 grade. Noroc că nu a trecut nimeni pe lângă bloc să ne vadă. A stat puţin şi s-a convins că e cald. Am dus haina groasă în casă şi am plecat spre locul de joacă dintre lacuri. Am venit acasă la ora 14, eu moartă de obosită, ea era freş. După ce ne spălăm ii dau să mănânce şi ne culcăm amândouă. Ea se suceşte in toate direcţiile nicicum nu vrea să doarmă. Noroc că, de frica lupului din povestea Capra cu trei iezi, nu se dă jos din pat. E şi lupul bun la ceva. Adoarme târziu. Eu am adormit pe loc...  
 
Titina Nica Ţene  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Căldura, povestire de Titina Nica Ţene / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1320, Anul IV, 12 august 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!