CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  
Autor: Adriana Papuc         Ediţia nr. 1897 din 11 martie 2016        Toate Articolele Autorului

Fapt divers
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fapt divers  
 
In lumea în care nu se întâmpla nimic ieşit din comun ,satul îşi ducea viaţa mai departe prin meandrele timpului .Oamenii preocupaţi de activităţile cotidiene pe care le respectau cu sfinţenie se odihneau doar duminica, atunci când îşi permiteau un rabat de la acestea .De ceva vreme însă, zvonurile că un animal sălbatic rătacit pe câmpurile roditoare ale satului în căutare de hrană distruge recoltele ce urmează să ajungă în hambare au animat discuţiile între săteni.Se aprind focuri noaptea la marginea tarlalelor şi sătenii fac zgomote sperând ca animalul să nu se apropie de munca lor de-o vară.Se pun pariuri la Mat ,crâşma oficială,aflată în centrul satului (unica de altfel,pe vremurile comuniste)fiecare dându-şi cu părerea despre originea ,mărimea şi ferocitatea animalului în cauză .Femeile mai evlavioase ,cu spaima-n suflet bat mătănii şi fac cruci să alunge duhurile necurate care bântuie câmpurile şi distrug recoltele .Ştiu ele foarte bine cine este intrusul dar se abţin de la comentarii să nu fie luate peste picior de bărbaţii pragmatici care nu pun preţ pe mintea lor de femei proaste .Cine altul decât F…care tocmai ce-şi dăduse obştescul sfârşit în condiţii nu tocmai ortodoxe şi care devenise strigoi pentru că neamurile nu l-au priveghiat creştineşte. O pisică neagră a trecut pe sub masa pe care era aşezat şi aştepta liniştit să fie dus la locul de pe urmă şi nimeni nu i-a înfipt în inimă un ţăruş ascuţit astfel încât să rămână un mort liniştit şi cumsecade.Eram o copiliţă în claseleprimare când zvonul acesta cu repeziciunea unui fulger traversa satul prin toate punctele cardinale şi fiecare adăuga câte un amănunt minunându-se apoi de amploarea cu care se întorcea mai înfiorător la sursă .  
 
Într-o zi însă ,zvonurile au devenit o certitune pe care nimeni nu o mai putea combate.În ziarul Scânteia a apărut la rubrica Fapt divers o notiţă în care se clarifica adevărul.  
 
Tractoristul Ion împreuna cu un coleg au omorât pe câmpurile satului un exemplar de porc mistreţ pe care l-au adus apoi la postul miliţiei locale sperând că vor fi premiaţi ,deoarece intrusul distrusese recoltele Cooperativei Agricole de Productie şi loturile personale ale sătenilor.  
 
Doar că…nu era tocmai sezon de vânătoare şi gestul acestora (de bună credinţă)considerat contraventie,în loc să le aducă laudele dorite le-a adus o amendă consistentă şi notorietate în Fapt divers .  
 
Eu o săptămână am umblat cu ziarul în ghiozdan la şcoală şi-l arătam tuturor colegilor care nu aveau ca mine un tată al cărui nume să apară în ziar.Despre soarta porcului mistreţ nu ştiu să vă spun unde ,cum ori cine l-a mâncat ,pot doar să presupun că probabil cei din Gospodăria de partid .Să le fie de bine !  
 
Referinţă Bibliografică:
Fapt divers / Adriana Papuc : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1897, Anul VI, 11 martie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Adriana Papuc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Adriana Papuc
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!