CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Adrian Ardelean         Ediţia nr. 2995 din 14 martie 2019        Toate Articolele Autorului

Adrian ARDELEAN - LA ÎNCEPUT DE IUNIE 2019 LOCALITATEA FLOREȘTI - CLUJ VA FI INVADATĂ DE PRODIASPORA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Atențiune, atențiune, nu ignorați acest comunicat. Urmează un anunț important pentru țara!!! La începutul lunii iunie a.c., un puternic desant al presei din diaspora românească va invada localitatea Floreşti (judeţul Cluj). Acțiunea este una atent coordonată, astfel încât echipele de desant vor ajunge practic simultan, deşi vin de pe toate continentele lumii... Având în vedere că acţiunea diasporei romaneşti este organizată în colaborare cu Primăria Floreşti, practic ea este sortită unui succes absolut sigur, aşa că orice opoziție a florestenilor (sau clujenilor) este zadarnică. Singura opţiune valabilă este participarea cu mic - cu mare la eveniment, cu „ameninţarea" din partea organizatorilor că n-o să vă pară rău!  
 
Detalii şi coordonate de contact în cele ce urmează: Avem deosebită plăcere de a vă invita sâmbătă, 8 iunie 2019, ora 18:00, la spectacolul organizat de Radio ProDiaspora și Asociația ProDiaspora din Germania, în colaborare cu Primăria din Florești (Cluj). Evenimentul, intitulat „Români pentru români”, dorește să facă cunoscute publicului clujean (și nu numai) valorile culturale ale românilor din diaspora și să prilejuiască sărbătorea celor 10 ani de la înființarea postului de radio, oferind un spectacol din partea echipei Radio ProDiaspora.  
 
Cu această ocazie va fi lansată și cartea „10 ani de Radio ProDiaspora”, o carte scrisă de toți cei care fac parte din echipă, dar care cuprinde și rânduri venite de la românii de succes din diaspora. Editor al cărții este scriitorul și publicistul George Roca, din Australia. La spectacolul din iunie vor participa colegi și prieteni ai postului de Radio Pro Diaspora din România, Olanda, Belgia, Portugalia, Germania, Africa de Sud, Australia, SUA și Canada.  
 
Organizatori:  
– Asociația ProDiaspora din Germania;  
– Radio ProDiaspora;  
– Primăria Florești (Cluj).  
 
Vă așteptăm alături de noi!  
Contact: e-mail: conducere@prodiaspora.de  
 
Cine este şi ce vrea Radio ProDiaspora?  
 
Acum zece ani, doi oameni intreprinzători, Ecaterina Câmpean din București şi Robert Landmann din Germania, au pus bazele unui radio on-line făcut „De, cu şi pentru românii din diaspora”. Şi cum putea să se numească acest post de radio altfel decât „Radio ProDiaspora"? Astfel, Ecaterina şi Robert au fost un fel de „Adam şi Eva" ai acestui post de radio, iar misiunea lor a continuat să semene cu cea a strămoşilor noştri biblici, pentru că au „înmulţit" echipă (bine, nu prin aceleaşi metode ca şi Adam şi Eva, desigur)...  
 
De la cei doi membri fondatori iniţiali, astăzi, echipa numără mulți realizatori și colaboratori inimoși (și talentați desigur!) răspândiţi practic pe toate meridianele globului (România, Olanda, Belgia, Portugalia, Germania, Canada, Australia, SUA,...). Iar dacă în mai 2009, la naşterea sa, Radio ProDiaspora era mai degrabă un „vis", astăzi el a devenit „Un radio de VIS", adică „Viaţa, Iubire, Speranţa", o deviză a echipei noastre.  
 
Mare parte dintre aceștia sunt ziarişti (sau foşti ziarişti), scriitori, profesori, interpreţi de muzică de cele mai diverse categorii. Ei realizează (cu pasiune!) emisiuni săptămânale pe diferite teme, pe care le difuzează on-line în format LIVE, şi totul - reţineţi - neremunerat. Iar asta, aşa cum îi place Ecaterinei Câmpean să spună, nu pentru că munca lor n-ar avea valoare, ci dimpotrivă, pentru că este nepreţuită!  
 
Ce fel de emisiuni oferă Radio ProDiaspora?  
 
De la cele informative, trecând prin cultură, sănătate, divertisment, unele destinate publicului matur, altele oferite mai degrabă copiilor (cu realizatori „de vârsta lor”!), totul încadrat în transe orare în funcţie de preferinţele ascultătorilor şi (desigur) disponibilităţile realizatorilor, într-un format cât mai atractiv. Totul asezonat cu multă muzică, astfel încât nimeni să nu se plictisească ascultând Radio ProDiaspora! E locul să spunem aici ca fiind un radio on-line, el poate fi (şi este) ascultat oriunde în lume, iar căile pe care se poate face efectiv acest lucru sunt multiple!  
 
De la transmisiunea radio la textul scris nu e mult, aşa-i? Ei bine, ProDiaspora a făcut şi acest drum, scoţând (începând cu anul 2011) şi o revistă numită „ProLitera” materiale scrise precum: informaţii, eseuri, interviuri, poezie, totul sub conducerea redactorului-şef, scriitorul şi publicistul româno-australian George Roca.  
 
Iar dacă am ajuns la George Roca, să mai precizăm că el este şi editorul unei viitoare cărţi aniversare, care va fi lansată la începutul lunii iunie, cu ocazia întâlnirii şi spectacolului de la Floreşti (Cluj). Cartea, care se numeşte (absolut „neaşteptat" şi totalmente „imprevizibil"...) „10 ani de Radio ProDiaspora", este o prezentare a membrilor - actuali şi foşti – ai echipei radio-ului, precum şi gânduri/comentarii primite de la ascultătorii fideli ai emisiunilor Radio ProDiaspora sau ale unor români de succes in afară perimetrului național al României.  
 
Pentru cei curioşi de detalii tehnice şi organizatorice, precizăm că Radio ProDiaspora are licenţa plătită la zi (în Germania), şi se autosusţine financiar în principal prin contribuţia financiară a membrilor săi. Nu este exclusă (ba este chiar dorită) atragerea publicităţii sau a sponsorizărilor în emisiunile noastre, dar acest lucru nu este foarte uşor de realizat, în condiţiile în care toată activitatea postului este bazată pe voluntariat şi pe timpul liber al realizatorilor...  
 
Între timp, o să continuăm să realizăm şi să vă oferim emisiunile Radio ProDiaspora, pe care vă invităm să le ascultaţi. Sunt din ce în ce mai bune şi mai atractive, de la o zi la alta. Nu sunt perfecte, pentru că dacă le-am face perfecte nu am mai putea să creştem în zilele următoare, ori noi vrem săcreștem calitatea permanent.  
 
Audiţie plăcută! Dacă emisiunile Radio ProDiaspora vă plac, recomandaţi-le prietenilor. Dacă nu, recomandaţi-le duşmanilor! Dar atenție! Ascultarea postului de Radio ProDiaspora dă dependenţă! Să fie într-un ceas bun, să ne auzim bine și de bine!  
---------------------------  
Adrian ARDELEAN  
Montreal, Canada  
14 martie 2019  
 
Referinţă Bibliografică:
Adrian ARDELEAN - LA ÎNCEPUT DE IUNIE 2019 LOCALITATEA FLOREȘTI - CLUJ VA FI INVADATĂ DE PRODIASPORA / Adrian Ardelean : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2995, Anul IX, 14 martie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Adrian Ardelean : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Adrian Ardelean
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!