CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Traducere >  

Se mai întoarce cântul -de Nathan Alterman(traducere: Adina Rosenkranz-Herscovici)

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
In ultima vreme am inceput sa traduc texte in românește pentru unele publicații(ziare,reviste) care apar in limba română în Israel.  
Textul care urmeaza e traducerea unei poezii a marelui poet israelian Nathan Alterman.(titlul in ebraică este "Od hozer hanigun"(עוד חוזר הניגון)  
  
SE MAI ÎNTOARCE CÂNTUL  
de Natan Alterman  
  
Se mai intoarce cântul ce-n van l-ai părăsit  
Și calea înainte-ți în lung se mai deschide,  
Și nourii în cer și copacii în ploaie,  
Pe tine, trecătorule,te mai așteaptă.  
  
Și vântul se ridică și-n zbor de leagăne,  
Pe deasupra ta, fulgere vor trece.  
Mioara și căprioara martore vor fi  
Că tu le-ai mângâiat și ți-ai văzut de drum,  
  
Că mâinile-ți sunt goale și orașul departe  
Și-ai adorat adesea cu fața la pământ  
O pădurice verde, o femeie râzând,  
Și coroana pleoapelor de ploaie udate. 
Referinţă Bibliografică:
Se mai întoarce cântul -de Nathan Alterman(traducere: Adina Rosenkranz-Herscovici) / Adina Rosenkranz Herscovici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3470, Anul X, 01 iulie 2020.

Drepturi de Autor: Copyright © 2020 Adina Rosenkranz Herscovici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Adina Rosenkranz Herscovici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!