CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

O noua carte:`Râvnesc la o lume`-Cuvânt înainte
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
CUVÂNT ÎNAINTE  
 
Mulți dintre cei care mă cunosc știu bine că-mi place să flirtez și să jonglez cu limbile străine și cu limba mea maternă! Am dovedit-o deja în primul meu volum de texte poetice*,care a văzut lumina zilei în vara anului 2014 la Editura Familia din Israel. L-am intitulat" Mon Flirt avec la Poésie" și cuprinde texte în 4 limbi: ebraică, franceză , română și italiană.Mare parte din texte sunt traduse sau/și adaptate dintr-o limbă într- alta.  
În 2017,am publicat un volum bilingv de proză memorialistică, presărat și cu texte poetice*, volum intitulat "DADU" (editura BetaPress, Israel). Cartea este dedicată memoriei tatălui meu, avocatul David Rosenkranz (Dadu) din București și constituie o evocare a personalității sale și a activității pe care a desfășurat-o în favoarea coreligionarilor săi, pe tărâm obștesc și juridic, între anii '30 și '60 ai secolului trecut, în România și în Israel.  
Aceeași carte a apărut în 2018 în ediția a doua, în volume separate: unul în română,  
la Editura Armonii Culturale din România, altul în ebraică, la Editura SAGA din Israel.  
În paralel, am continuat să scriu și am adunat mult material în cele câteva limbi în care îmi place să mă exprim. De data aceasta, cele mai multe texte s-au strâns în ebraică și română și am hotărât să le public separat, primul volum fiind cel de față în limba română. L-am intitulat " Râvnesc la o lume" și este editat la Editura Saga.  
Precum explicam în prefața cărții" Flirtul meu cu poezia",limba mea maternă este româna,o știu bine și mă simt în largul meu când mă exprim în ea, deși am părăsit România pe când eram elevă de liceu.  
Totuși,cu excepția câtorva poezii de pe vremea aceea si apoi, din anii '70, n-am mai scris în românește, ci numai în franceză  
și ebraică: franceza, fiind limba mea de  
"adopție", pe care am început s-o învăț în particular la vârsta de 6 ani și care mi-a devenit profesie ( am lucrat mulți ani ca profesoară de franceză ), și ebraica, limba în a cărei " baie sonoră" mă scald de când am imigrat în Israel!  
Nu mi-am pierdut însă sensibilitatea la sonoritățile, la lirismul limbii române și sper  
că nu mi-a scăzut capacitatea de a jongla cu nuanțele acesteia.  
Volumul de față vine să dovedească, în primul rând mie însămi, și apoi, cititorilor mei, că pot scrie și poezii în limba română.  
Parte din texte** sunt create direct în română, altele, adaptate din franceză sau ebraică.  
Sper că am reușit să redau și în românește rezonanța și calitățile celor originale.  
 
Țin să-i mulțumesc domnului Adrian Grauenfels, editorul acestei carți și realizatorul copertei, pentru profesionalismul său, pentru amabilitatea și răbdarea de care a dat dovadă de-a lungul colaborării noastre și, desigur,pentru rezultatul obținut:acest volum care constituie o desfătare pentru ochi!  
Închei aceste rânduri cu dorința ca fiecare dintre voi, cititorii mei, să găsească în acest volum câte ceva care să-l emoționeze,  
să-i placă și poate cu care să se identifice.  
 
Adina Rosenkranz-Herscovici  
 
*Cf. prefața cărții "Mon Flirt avec la Poésie",p.10: eu consider că scriu mai curând texte poetice, (nu le numesc neapărat poezii) care uneori sunt un fel de proză ritmată, în general fără subînțelesuri, adică explicite,neermetice.  
**Cartea cuprinde și un număr de texte în proză.  
 
Referinţă Bibliografică:
O noua carte:`Râvnesc la o lume`-Cuvânt înainte / Adina Rosenkranz Herscovici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2971, Anul IX, 18 februarie 2019.

Drepturi de Autor: Copyright © 2019 Adina Rosenkranz Herscovici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Adina Rosenkranz Herscovici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!