CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Amintiri >  

CUM SI CÂND AM fOST EU CONCEPUTA...(mini-amintiri cu mama)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
MINI-AMINTIRI CU MAMA:  
 
CUM SI CÂND AM FOST EU CONCEPUTA SI CE A MAI URMAT  
 
Parintii mei nu voiau si n-au facut copii inainte de razboi,si din cauza timpurilor grele si din alte motive despre care va voi povesti acusi.Iar dupa razboi, când a dat peste oameni plaga comunismului, majoritatea ori n-au facut copii, ori in general unu,rareori doi.  
 
Tata pretindea ca nu vrea copii ca sa nu se nasca prosti sau inapoiati,si cita spre exemplu pe Einstein sau Herzl,si alte personalitati ai caror copii nu fusesera la nivelul parintilor lor!  
 
Mama nu era de acord cu el,dar s-a resemnat vreo 10 ani, facând raclaje,dintre care primul sau al 2lea era s-o coste viata,dar pe vremea aceea se " purta" sa nu faci copii nitam nisam.Dupa aceea m-a "pus in fabrica",precum spunea, si l-a anuntat pe tata când sarcina era mai avansata.De altfel, a hotarit sa aduca un copil pe lume dupa moartea tatalui ei,lânga care a fost alaturi pâna in ultimele clipe.Atunci si-a spus,ca e bine sa ai un suflet de-al tau,carne din carnea ta, lânga tine,când ti se apropie sfârsitul.  
 
Mama zicea ca am fost conceputa in ziua de nastere a fratelui ei Ely,22 iunie, zi care ii purtase totdeauna noroc.Niciodata n-am inteles cum putea fi sigura de asta!De altfel dupa nasterea mea,a mai facut alte 10 raclaje.  
 
E greu de conceput, mai ales pt mine, care sunt fricoasa si care spuneam ca n-as fi fost in stare sa trec prin asemenea interventii.De altfel declaram ca nu voi face niciodata copii,din cauza durerii facerii.  
 
Pe când era insarcinata cu mine,mama a facut o criza de apendicita si s-a dus sa se opereze.Ma mir cum de nu i-a fost teama ca pierde sarcina.  
 
Iata insa ca eu m-am tinut tare si operatia nu m-a afectat.  
 
Doctorul ei,care stia ca ea nu vrea copii,i-a spus" De sarcina ne ocupam dupa operatie" ,adica "Facem raclajul dupa aceea".Poate daca stia ca ea vrea sa lase sarcina, i-ar fi dat alte sfaturi.  
 
Mama a suferit multe ore pâna ce m-am nascut si-mi spunea ca m-am trezit cu cordonul ombilical de 3 ori incolacit in jurul gâtului.Daca mai dura un pic,probabil ca as fi ajuns atunci...ingeras!  
 
Apoi,m-a alaptat 9 luni de zile,desi pare-se ca suptul ii provoca rani pe sfârcuri si spunea ca se dadea cu nitrat de argint.  
 
Oare am fost eu un copil mai reusit pentruca am fost alaptata la sân?Copiii mei, pe care nu i-am alaptat(desi pe primul incercasem sa-l alaptez volens nolens câteva zile,)mi-au reprosat ca ei n-au iesit reusiti din cauza ca i-am lipsit de lapte de mama.Asa o fi?  
 
Referinţă Bibliografică:
CUM SI CÂND AM fOST EU CONCEPUTA...(mini-amintiri cu mama) / Adina Rosenkranz Herscovici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2783, Anul VIII, 14 august 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Adina Rosenkranz Herscovici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Adina Rosenkranz Herscovici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!