CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Lingvistic > Rromani >  

Crystal Clear(saun in fel de ARS POETICA)- -קריסטל קליר

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CRYSTAL CLEAR( sau Un fel de ARS POETICA)  
 
Poezia este dialog,este conversație.  
N-a fost creată numai pentru cei aleși.  
Nu s-a născut ca fiică a unor elite, menite a înțelege străfundurile scrisului și cărora poate nici nu le pasă dacă totul este "Crystal Clear".  
Eu vreau să exprim mult prin puțin, dar nu sunt în stare întotdeauna s-o fac,și n-am chef să sacrific exprimarii implicite,eliptice, farmecul,strălucirea,simplicitatea sau sunetul. Nu renunț la frumusețea sintaxei corecte ,cu care corespondează mintea mea,plină de știința absorbită ,cu care a fuzionat.  
De aceea,mă adresez vouă,hotărâtori de opinii,deținători ai monopolului asupra poeziei.Descindeți,rogu-vă, din Olimp,și îmbrățișați-mă și pe mine,fără a ridica din sprâncene!  
 
*Scris dupa vizionarea unui interviu la TV cu renumita poeta de limbă ebraică și de origine română, Agy Mishol.  
 
Imagine de la lansarea in limba ebraica la Bat Yam,Israel, a cartii 'DADU",dedicata memoriei tatalui meu ,avocatul David(Dadu) Rosenkranz-14 februarie 2018  
 
***  
 
קריסטל קליר (סוג של "ארס פואטיקה")  
 
השירה היא דיאלוג ,היא שיחה.  
לא נולדה ליחידי סגולה.  
לא נבראה כבת לאליטות,  
שמתימרות להבין את צפוני הכתוב  
או שבכלל להן לא חשוב  
שהכל יהיה "קריסטל קליר"!  
 
אני רוצה להביע הרבה במועט,  
אבל לא בא לי להקריב את החן  
והנשגב, הפשטות והצליל.  
לא אוותר על יפי התחביר  
אשר איתו מתכתב מוחי הטעון  
בידע , שחלחל והשתקע.  
 
אז אתם,בעלי הדעה  
והמונופול על השירה ,  
מהאולימפוס רדו- נא  
וחבקו גם אותי  
בלי להרים גבה!  
 
נכתב בעקבות צפיה בתוכנית שבה התראיינה המשוררת עגי משעול.  
*****  
Referinţă Bibliografică:
Crystal Clear(saun in fel de ARS POETICA)- -קריסטל קליר / Adina Rosenkranz Herscovici : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 2658, Anul VIII, 11 aprilie 2018.

Drepturi de Autor: Copyright © 2018 Adina Rosenkranz Herscovici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Adina Rosenkranz Herscovici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!