CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Strofe > Amintire >  

În amintirea ei

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ÎN AMINTIREA EI  
 
Cu draga mea profesoara particulară de franceză, Madame Sophie Stéphane ,am învățat nouă ani.Înainte ca să pășesc pragul școlii,ea îmi dăduse deja cheia universului fermecat al acestei limbi, al culturii ,al muzicii franceze.Franceza, "ma langue d'amour", mi-a devenit ulterior profesie și am predat mulți ani în liceu această limbă.  
Inspirată de Tante Sophie, cum o numeam eu, și probabil și ajutată de ea, am scris cîteva versurele despre meseria la care visam în mod copilăresc pe atunci. Mai târziu ,le-am tradus in italiană și în ebraică,adăugând vreo două strofe. Acum, a venit vremea versiunii in limba română.  
 
ARTISTĂ  
 
"Sa fiu artistă aș vrea,  
încununată de glorie,  
să fascinez lumea  
cu frumusețea mea,  
să cunosc victorie  
după victorie,  
făr- a ști însă  
ce e vanitatea!"  
 
Așa am scris eu  
pe când eram micuță  
și tata mă vedea  
foarte drăguță...  
 
Ei bine...artistă  
eu n-am devenit  
și gloria ,din pacate,  
nu m-a intâlnit.  
Lumea nu cred  
c-am fascinat-o,  
dar poate totusi  
am câstigat-o  
cu un surâs,  
puțină blândețe,  
cu mici gesturi,  
un pic de tandrețe...  
Și –am tot incercat  
în jur să raspândesc  
lumină, bucurie,  
râs tineresc!  
 
Aceste rânduri sunt dedicate memoriei doamnei SOPHIE STEPHANE,educatoare de copii din Franța,căsătorită cu un român,profesoară particulară de franceză la București(decedată în 1969)  
Referinţă Bibliografică:
În amintirea ei / Adina Rosenkranz Herscovici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2456, Anul VII, 21 septembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Adina Rosenkranz Herscovici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Adina Rosenkranz Herscovici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!