CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Amintiri >  

DRAGOSTE PIERDUTĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
DRAGOSTE PIERDUTĂ 
  
1.FLEUR BLEUE * 
  
Dragostea asta care a fost a noastra,dece a murit oare? 
  
Dece s-a stins precum o țigară? 
  
Stii, odinioara,pe bancile scolii, ,câtiva baieti imi faceau ochi dulci. Ei mi-au trezit primele emotii,au facut sa-mi tresara inima, inima mea de fleur bleue *, inima-mi de fetiță! 
  
Printre toti aceia,cred, tu ai fost cel mai prevenitor, cel mai asiduu.Tu mi-ai dat, -cu buna stiinta, sau poate nu?,- semnele unei afectiuni timide, juvenile, sincere.! 
  
Desi erai atât de tânar, de inexperimentat, acea insolentă siguranță a ta ,ma atragea, ma intriga, ma tulbura, si eu, fecioară la trup si la suflet, virilitatea ta in fașă, o ghiceam, o presimțeam. 
  
Eram prea naiva? Prezumpțioasa? N-as ști s-o spun,dar atentia cu care ma inconjurai ma copleșea,mi-era atât de placuta, îmi dadea aripi,ma umplea de mândrie.Cât de mult imi placeau discutiile noastre! Pe tine te admiram,pentru simtul tau practic, pentru spiritul stiintific in care evoluai,iar incercarile tale de a ma iniția, cu rabdare si perseverență,in ceea ce tu stiai,si pe mine ma depașea, de toate imi amintesc cu atâta emotie,cu atâta duioșie! Fara cuvinte exprimate sau explicite, cât de bine intuiam acea iubire care înmugurea in inimile noastre adolescente! 
  
Viata insa ne-a despartit si timpul a trecut...Câtiva ani mai târziu ,ne-a readus față-n față, mai maturi de data asta,si am cunoscut dragostea, dragostea ce ne-a cuprins ,si în mine a aprins totul 
  
. Mult timp am crezut in ea. 
  
Si totusi, a murit. 
  
Si totusi, s-a stins precum o țigară... 
  
- etre fleur bleue(fr)= a fi sentimental,cu o doza de naivitate 
  
2. MI SE ÎNTÂMPLĂ** SĂ VISEZ 
  
Multi ani, mi se întâmplă** sa visez. 
  
Cum ar fi fost viata noastra impreuna? 
  
Uneori, te vedeam noaptea, fiinta inaccesibila ... 
  
In vise imi apareai alaturi de o creatura ,despre care nu stiam nimic,dar care, desigur, sub niciun chip, nu era cea pe care o doreai sau care iti convenea...Era o fantoma ingrozitoare, fara forma, , invaziva ,o harpie care te ținea strâns in gheare! 
  
Câteodata,in vis, ne intâlneam, furând noptii, furând vietii momente efemere, imbratisari sau atingeri, dar mereu la umbra amenintatoare a aceeasi creaturi fara nume, care, precum Proteu,se metamorfoza, ba harpie, ba caracatiță, care te înșfăca si refuza sa –si abandoneze prada... 
  
Mi se intâmplă** si sa te regasesc, cu inima-mi palpitând, si sa ne iubim,dar, fatalitate! In spate,deodata,in penumbra,se înălța o alta,si apoi inca o alta,care-si revendica drepturi legitime asupra- ți... 
  
.Si intrebari,aceleasi, mereu aceleasi, ma sfredeleau ,îmi ciocăneau tâmplele:" Dece altele da? Dece nu eu? Ce-mi lipsește mie?Sunt eu spurcată? De neatins? Pe veci inaccesibila?" 
  
Totusi, un singur mesaj imi traversa visele, răsunându-mi la ureche ca un monoton refren: 
  
Tu ; fără voia ta,m-ai părăsit! 
  
Si iată ca viața toată ti-o petreceai in asteptare, febrilă asteptare a reîntâlnirii noastre, care întârzia atâta... 
  
Viețuiai intr-un coridor,un lung coridor care intr-o buna zi,avea sa te readuca spre mine, si la capăt, la capătul capătului,aveai sa ma atingi, sa mi te alături..Si apoi, lângă tine, poate ,sa mă reții... 
  
Oare mai cred în asta oare? 
  
Mulți ani mi se întâmplă* să visez. 
  
• **Întâmplă= Perfectul Simplu( accent pe ă) 
  
Referinţă Bibliografică:
DRAGOSTE PIERDUTĂ / Adina Rosenkranz Herscovici : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2247, Anul VII, 24 februarie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Adina Rosenkranz Herscovici : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Adina Rosenkranz Herscovici
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!