CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Foileton >  
Autor: Adina Dumitrescu         Ediţia nr. 2173 din 12 decembrie 2016        Toate Articolele Autorului

Adina DUMITRESCU - CĂRAREA DINTRE SECOLE
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
(fragment de roman)  
 
Şi poate voi putea să o privesc şi din interior, într-o noapte în care va începe să plouă mărunt, într-o noapte de toamnă în care nu se va vedea nici cer şi nici lună, în care stăpâni vor fi doar stropii şi tăcerea şi începutul frigului iernii. Poate atunci, voi suna la telefonul multinaţional şi multifuncţional al Uniunii Europene, 112, şoptind…  
- Alo, suflete care-ţi ascunzi bine trupul, tu cel fără de o mână sau un picior sau fără o pleoapă deschisă, tu cel de acasă fără de casă, sătulule fără de hrană, însetatule întins acum în patul acoperit de apele continentului din care nu poţi bea, tu acela, hei, tu! Nu-ţi lipseşte nimic? Am pentru tine totul, ridică-te şi ia-o la fugă spre mine năuc! Îmi sunt aruncate toate opreliştile! Putem, în sfârşit, vorbi despre orice.  
- A, de mărturisit vorbeşti…!!! Începusem să cred că eşti o feministă oarecare, dar nu, nu eşti. Ce-ţi trebuie de nu-ţi ajungi?  
- Sufletul acela pe care să-l ascult şi care să mă asculte, să mă sprijin pe el şi să-l sprijin, să preţuim aceleaşi lucruri, adică să vorbim aceeaşi limbă. Nu metafore, nu iluzii, nu feţe de pernă ce ţin de-o parte nume, momente, trăiri anterioare, ci feţe de pernă ce se cer curăţate.  
- Şi de va greşi nimerind în altă parte în timp ce te va căuta pe tine?  
- Va greşi, că e om, cine nu greşeşte? Admit altora fel de fel de greşeli. Însă nu mie. Dar să poată în el să-şi recunoască greşeala, nu spăsit, nu ca şi când şi-ar aştepta o pedeapsă, ci cu zâmbetul pe buze, fiind sigur că va fi iertat în numele iubirii, fără să i se aducă aminte, ca reproş. Mai uşor am păşi către cele veşnice dacă am fi doi. Zici că ar rămâne unul oricum? N-ar rămâne, la vârsta asta nu se mai rămâne, de-asta bătrâneţea e o perioadă a vieţii care ar trebui trăită şi respectată ca atare… pentru că e etapa în care poţi rămâne curat, eşti obligat să rămâi. În rest, toată credinţa din copilărie, din tinereţe sau din maturitate e falsă. Trupul prin mânuirea cu ajutorul simţurilor denaturează, viciază, modifică, îşi găseşte fel de fel de circumstanţe pentru greşeli, pentru păcate.  
 
Trupul bătrânului rămas viu, tânăr, capătă cu anii ceva în plus, capătă şi dreapta credinţă şi dreapta iubire şi adevărata senzualitate. Iar prin ele-şi păstrează toate prerogativele vieţii. Când unul din doi dispare fără să fi apucat să îşi dezvelească unul altuia acest tot care înseamnă suflet şi trup, trecut şi prezent, năzuinţe, regrete, înfrângeri şi victorii, atunci ambii pierd o fărâmă din Dumnezeu. Înainte de „drumul cel lung” cei doi trebuie să fie la vedere, altfel, toate sunt vorbe goale, iar timpul le este pierdut, fărâmiţat.  
--------------------------  
Adina DUMITRESCU  
Râmnicu-Vâlcea  
12 decembrie 2016  
----------------------------  
 
DUMITRESCU Adina, născută la 1 decembrie 1944 în comuna Grădiştea din judeţul Vâlcea. Absolventă a Liceului „Mircea cel Bătrân” Între anii 1963-1966 a urmat cursurile Facultăţii de Agronomie Craiova, iar între 1967-1972, cursurile Facultăţii de Biologie ale Universităţii din Bucureşti. Romane publicate (în ediţii restrânse); „Caruselul intenţiilor” editura INTOL PRESS Râmnicu-Vâlcea; „Cărarea dintre secole” editura I.P.; „După-amiaza păsărilor cântătoare” editura I.P.; „Shakerul cu bragă” editura I.P.; „Umblă puţin la sonor – editura I.P.; „Rezervaţia Lacul Roşu să fie închisă la ora 3 a.m.!”, editura I.P.; „Aripa frântă”, vol. I, premiat, editat INTOL PRESS, Râmnicu-Vâlcea 2011; vol. II, sub titlul „Ieşirea din timpul nevăstuicilor”; „Cucuta lui Socrate”, editura I.P.; „Clona”, editura I.P. Proză scurtă: Alergătoarele din Kenya - pagini autobiografice; Între lumi - note de călătorie în Anglia; Corespondenţă în străfunduri; Naufragiaţi în paradis; Armonograful cu două oscilatoare (piesă de teatru) Omagiu Tudor Arghezi – Culegere de poezii reunite sub titlul „Sunt sticletele ce-şi va arde penajul”. Volume de versuri: Poezii – 2012-2013, editura I.P.; Poezii – 2014-2915, editura I.P.; Poezii – 2015, editura I.P.  
(George ROCA, Rexlibris Media Group, Sydney, Australia)  
 
Referinţă Bibliografică:
Adina DUMITRESCU - CĂRAREA DINTRE SECOLE / Adina Dumitrescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2173, Anul VI, 12 decembrie 2016.

Drepturi de Autor: Copyright © 2016 Adina Dumitrescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Adina Dumitrescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!