CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Aurel V. Zgheran         Ediţia nr. 1136 din 09 februarie 2014        Toate Articolele Autorului

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Opera Comică pentru Copii (Bucureşti, Sala Giuleşti) a debutat vineri, 31 ianuarie 2014 cu musicalul „Soacra cu trei nurori”, de Roman Vlad, după povestea cu acelaşi nume, de Ion Creangă, Stela Popescu jucând în rolul principal, fiind totodată autoare a regiei, cu tenorul Valentin Racoveanu asistent. Spectacolul a fost primit într-atât de bine încât a fost programat şi în luna februarie 2014.  

Scenografia este semnată de Viorica Petrovici (nominalizată în 2011 la Premiile Cesar pentru costumele din filmul „Izvorul femeilor” de Radu Mihăileanu), iar coregrafia este realizată de Mihai Babuşka şi Vali Roşca. Alături de Stela Popescu distribuţia spectcolului, una de pleiadă cuprinde baletul Operei Comice pentru Copii şi pe Raluca Oprea, Oana Şerban, Roberta Enişor, Lucia Racoveanu, Jennifer Dumitraşcu, Gabriela Daha, Andrei Lazăr, Daniel Filipescu, Fang Shuang, Bogdan Şerban, Levente Ambrus, Andrei Roşu s.a.  

Dubla ipostază de interpretă în rolul principal şi de regizoare, a actriţei Stela Popescu nu este inedită iar succesul extraordinar al musical-ului nu poate avea loc de întrebare, pentru că numele Stela Popescu subsumează răspunsul fără nevoia altui argument!  

Minunata actriţă cunoscută de toţi românii şi iubită de ei, Stela Popescu a montat şi musical-urile de acelaşi succes „Scufiţa Roşie” şi „Diamantul şi gâsca”, de asemenea, pe scena Operei Comice pentru Copii, încât revenirea cu spectacolul „Soacra cu trei nurori” pe muzica lui Roman Vlad, un compozitor căruia tinereţea nu-i contrazice talentul, din moment ce aprecierile pentru creaţiile sale i-l confirmă. Este autor şi al altor partituri pentru alte musicaluri încredinţate, de asemenea, scenei Operei Comice pentru Copii: „Piatra din casă” (după Vasile Alecsandri), „O noapte furtunoasă” (după Ion Luca Caragiale) - spectacol jucat în SUA, pe Broadway, pe scena celebrei Town Hall, „Scufiţa Roşie” (după Fraţii Grimm) şi „Diamantul şi gâsca” (după Sir Arthur Conan Doyle). „Soacra cu trei nurori” a constituit pentru mine o reală provocare şi plăcere, pentru că acţiunea implică şapte personaje foarte bine conturate în acţiune, cărora m-am străduit să le găsesc corespondeţe muzicale adecvate. Cum era şi firesc, a trebuit să ţin cont de publicul foarte tânăr, să scriu o muzică atrăgătoare, accesibilă, şi în acelaşi timp să contribui, prin structuri componistice specifice, la realizarea unui spectacol cu ecou în actualitate.” Mărturiseşte tânărul compozitor Roman Vlad.  

Opera Comică pentru Copii din Bucureşti îşi notifică succesul fără loc de mirare şi cu atât mai puţin de contestabil prin douăzeci şi unu de premii internaţionale, în jur de două sute de spectacole pe stagiune, peste şaizeci de mii de spectatori pe stagiune, şaizeci de titluri în repertoriul general...  

Turneele sale internaţionale, de la ctitorire şi până azi certifică pe cât de mult se poate întinde o cucerire cu explozia actului cultural, artistic - muzical, coregrafic - ieşind dincolo de spaţiul european ca teritoriu geografic, micşorând într-o singură afinitate, bucurie, plăcere, adoraţie a artei spectacolului, pe spectatorii de pretutindeni: Croaţia (iunie 2004, iulie 2006, iunie 2009), Austria (mai 2007), Coreea de Sud (iunie 2007), India (noiembrie 2007, noiembrie 2008, noiembrie 2009, ianuarie 2013), Israel (noiembrie 2006, februarie 2008, mai 2009), Spania (aprilie 2008), Franţa (mai 2008), Canada (octombrie 2008, decembrie 2009), USA (octombrie 2008, mai 2011), Italia (iulie 2009), Tunisia (iulie 2009), Republica Dominicană (februarie 2010), Egipt, Germania (iunie 2010, iunie 2011), Emiratele Arabe Unite (ianuarie 2011), Kuwait (mai 202), Sri-Lanka (Decemrie 2012), Bulgaria (august - septembrie 2013), Cehia (octombrie - noiembrie 2013).  

Opera Comică pentru Copii, este o Instituţie Publică de Cultură a Primăriei Municipiului Bucureşti.  

Pentru rezervare bilete: 021/319.28.19 , luni - vineri, orele 9.00 - 16.00.  

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, pe baza rezervării anterioare sau în limita locurilor disponibile, cu o oră înainte de începerea spectacolului.  

 

Aurel V. ZGHERAN (aurel.vzgheran@yahoo.com)  

 

Referinţă Bibliografică:
soacra cu trei nurori , musical în premieră (2014) la Opera comică pentru Copii / Aurel V. Zgheran : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1136, Anul IV, 09 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Aurel V. Zgheran : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Aurel V. Zgheran
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!