CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Vocatii >  
Autor: Corina Diamanta Lupu         Ediţia nr. 355 din 21 decembrie 2011        Toate Articolele Autorului

“O, BRAD FRUMOS!” Trucuri pentru împodobirea bradului de Crăciun
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Se apropie Crăciunul! Tradiţia spune că de Crăciun, în casă trebuie să miroasă a brad. Uneori, în graba pregătirilor, prinşi în iureşul târguielilor, încercând să le facem pe toate cât mai bine, uităm că bradul de Crăciun este cel mai important ornament din casă. Iată câteva trucuri care să ne ajute să fim mai puţin dezorganizaţi atunci când vine vorba de a alege şi a împodobi bradul de Crăciun.  
  
1. Începeţi să împodobiţi bradul de acolo de unde aţi terminat cu un an în urmă. Aţi strâns podoabele de-a valma şi le-aţi inghesuit într-o cutie? Aţi stins luminile din brad şi apoi aţi împachetat instalaţia în aşa fel încât acum trebuie să munciţi din greu pentru a descâlci firul electric? Dacă vă sună cunoscut, încercaţi ca anul acesta să fiţi mai atenţi cum şi unde depozitaţi ornamentele după ce aţi desfăcut bradul.  
  
2. Cumpăraţi brad sau molid, pentru că aceste specii sunt cunoscute ca fiind robuste atunci când vine vorba de a le încărca ramurile cu podoabe. Nu optaţi niciodată pentru pin, care îşi pierde repede acele.  
  
3. Asiguraţi-vă că bradul pe care îl cumpăraţi este cu adevărată proaspăt. Îndoiţi-i puţin ramurile şi în cazul în care acestea se curbează înseamnă că pomul este plin de umiditate şi are toate şansele să susţină ornamentele.  
  
4. Amintiţi-vă să aşezaţi stativul pentru brad pe un covor special şi nu direct pe podea. 
  
5. Verificaţi instalaţia şi schimbaţi becurile arse înainte de a o etala în brad. Aşezaţi becurile în mod egal de o parte şi de alta a pomului de Crăciun. 
  
6. Dacă ştiţi că vor fi mulţi copii şi animale de companie care vor alerga în jurul bradului, cumpăraţi un pom mai mic şi plasaţi-l într-un loc unde aceştia nu au acces direct. 
  
7. Pentru vârful bradului, alegeţi podoabe variind de la stele, îngeri sau personaje populare, cum ar fi Moş Craciun, oameni de zăpadă, spiriduşi, etc. 
  
8. Atârnaţi ornamentele mari la poalele bradului, iar pe cele mai mici puneţi-le în vârf. În acest fel, efectul estetic va fi mult îmbunătăţit. 
  
9. Pentru efect maxim, întindeţi beteala doar pe marginile ramurilor şi evitaţi să realizaţi aglomerări de beteală în vârf. 
  
10. Nu împodobiţi pomul de Crăciun la întâmplare, ci alegeţi o temă. Puteţi opta pentru o temă de culori - auriu, argintiu şi roşu sau roz şi auriu sau puteţi realiza un brad în stil german (decorat în cea mai mare parte cu dulciuri), victorian (decorat cu globuri mici şi o mulţime de îngeri) sau în stil Tara (împodobit cu bile de sticlă, ornamente din lemn şi decoraţiuni ce imită zăpada.) 
  
11. Nu uitaţi să adăugaţi în pomul de Crăciun amintiri de familie, care au fost transmise din generaţie în generaţie, ce vor face ca bradul să fie unic. Aşezaţi de asemenea, în brad, felicitări de Craciun, care îi vor da o notă personală. 
  
12. Nu uitaţi că mai puţin înseamnă întotdeauna mai mult. În caz contrar, veţi obţine un brad aglomerat. De fapt, această regulă de aur se aplică la tot ce ţine de decoraţiunile interioare. 
  
Bucuraţi-vă de brad împreună cu cei apropiaţi şi trăiţi atmosfera de basm a copilăriei, cu cântec de colinde şi sufletul primenit, în straie de sărbătoare! CRĂCIUN FERICIT! 
  
Corina Diamanta Lupu 
  
Bucureşti 
  
21 decembrie 2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
“O, BRAD FRUMOS!” Trucuri pentru împodobirea bradului de Crăciun / Corina Diamanta Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 355, Anul I, 21 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Corina Diamanta Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Diamanta Lupu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!