CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Accente >  




Autor: Dalelina John         Ediţia nr. 644 din 05 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

“Nu există arta de a deveni tăran; arta e să rămai”.
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Mulţi dintre noi am văzut ”ţara” la bunici , chiar dacă numai în vacanţe. Acum un copil de la oraş îţi poate spune ce frumoase sunt animalele la gradina zoologică , cum arată campurile din reclame şi că au auzit de uliţe doar din poezii. N-aş vrea să-mi amintesc acum toate minunile copilăriei care m-au conectat într-un mod iremediabil la vibraţia pamantului dar cateva lucruri m-au ajutat să cresc frumos : mirosul acru -inţepator de turbă din spatele grădinii , curaţenia aburului scurtcircuitat după ploaie ce ieşea din adancimi şi ţărana fumegandă în urma paşilor lăsaţi pe uliţele satului. Aceasta înfăţisare idilică e prea mult pentru zilele noastre dar atunci inălţimea impresiilor de copil era mult mai sus . 
  
Acum cred că nu mai suntem în stare să percepem nimic. E ca şi cum am face aceasta incursiune mentală ( sau experiment) : să rămanem singuri în noapte , departe de aşezări omeneşti şi să stăm pe pămantul gol ; o să ne vină sigur nevoia să ne chircim ca-n pantecele mamei . Auzim animale hălăduind şi noaptea e şi mai grea peste noi. Toate fricile ( pămantului?!) vin şi paralizam într-o clipă. ”Suntem singuri, suntem singuri”!! Nu mai există legatură cu nimic preaînalt , nu mai cunoaştem înălţimile. Dar pămantul încă ne protejează şi e singurul postament detectabil. Mai jos credem că n-avem unde să cădem. Dar dacă cadem în sus?! 
  
Există oameni care se-ntorc cu smerenie la pămant. Există atata temeritate şi iubire pentru roadele sale încat mi-e şi mai clar că şansa noastră e să-i oferim acestuia statornicie . 
  
http://artelesistiintelevietii.wordpress.com/ 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
“Nu există arta de a deveni tăran; arta e să rămai”. / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 644, Anul II, 05 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!