CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

 N-AM ŞTIUT CĂ AZI E VINERI!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
... E uşor a face glume când nimic nu te reţine. Cine râde la urmă, râde de tine. 
  
N-AM ŞTIUT CĂ AZI E VINERI! 
  
... .şi m-am trezit joi. De parcă luni nu e acelaşi lucru dacă mă trezeam marţi. Important este să ştii ce zi e sâmbătă când deja e miercuri. Clar că va fi duminică. Am ştiut asta dar, m-am întors luni să termin săptămâna. Mâine n-ar fi potrivit că e vineri. Doar mâine nu-i poimâine. E marţi. Şi când e marţi, ziua trece, joi nu merge, duminică-i duminică ... Ptiu! 
  
Aici cred c-am nimerit-o. Şi-atunci?...Mă trezesc joi fără a şti că-i luni, iar vineri mă conving că e totuşi sâmbătă. 
  
Şi tot aşa ... şi tot aşa ... zilele trec ... Nu m-ar deranja prea mult dar, parcă tot se repetă ... Ce e de făcut? 
  
Să caut ziua de luni când joi trebuia să fiu pregătit pentru duminică? Nu! Nu se poate. Trebuie modificat ceva. Dar ce? Şi, când? Poate ieri când era miercuri sau mâine când e marţi?...sau ... ştiu eu?...Poate luni ... Da! Asta e! Luni este cuvântul potrivit. Luni – lună, merge. 
  
Aşa că, în aprilie vreau să-mi rezolv problemele din octombrie şi văd eu cum mă descurc în august când mi-am stabilit deja locul din iunie ... Şi-n decembrie ce fac? Mă caut prin iulie? Nu era mai bine să ştiu asta din martie? Merge şi în septembrie chiar dacă este mai. Şi mai trece o lună. Poate fi chiar noiembrie ...  
  
Vedeţi? Aria este mult mai largă ...  
  
Şi când termin anul ce fac? Mai bine mă trezesc vineri cu toate că-i joi. 
  
Pa! Pe marţi!  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
N-AM ŞTIUT CĂ AZI E VINERI! / Lică Barbu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 421, Anul II, 25 februarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Lică Barbu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Lică Barbu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!