CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  
Autor: Ioana Stuparu         Ediţia nr. 1008 din 04 octombrie 2013        Toate Articolele Autorului

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ÎN GRĂDINA CÂNTECULUI 
  
(Povestire cuprinsă în cartea „PAŞI DIN HORA VIEŢII”, Editura RawesComs, 2013, autoare IOANA STUPARU) 
  
Iată-mă, mulţumesc, Doamne, din nou bucuroasă, fiindcă a sosit unul dintre momentele mângâietoare sufletului meu, când iarăşi simt că trebuie să-mi mărturisesc crezul în „datul de la Dumnezeu”, în „misiunea cu care fiecare om vine pe pământ”. Depinde de el, omul, dacă şi cum îşi va înmulţi talanţii primiţi.  
  
Se pare că în pământ reavăn, sănătos, tocmai bun pentru răsărit, înfrăţit şi rodit şi-a semănat talanţii Paul Ciprian Surugiu – cântăreţ de muzică uşoară şi actor, cunoscut sub pseudonimul „FUEGO”. Am ţinut cu tot dragul, să mă exprim în cuvinte scrise despre un eveniment nu auzit, ci trăit în ziua de 26 iunie 2012, când m-am aflat printre cei invitaţi, ca împreună cu FUEGO artistul şi moderatorul de emisiune TV, să colindăm prin grădina cântecului. Şi, Doamne, parcă aş fi trecut dincolo de timp! Parcă aş fi fost din nou o fetiţă cu braţele încărcate de flori de câmp, zburdând cu tălpile desculţe, prin iarba împodobită cu boabe de rouă! Am simţit cum zbor, iarăşi, printre pomii înfloriţi ce-şi înălţau vârfurile până la Cer! Ca într-o lume a basmelor, numai că Zânele şi Feţi-Frumoşii nu erau personaje imaginare, ci persoane reale sau, mai bine spus, erau suflete sensibile îmbrăcate în lut. 
  
FUEGO are o mare familie de prieteni care fac parte din lumea artei. Dacă ar fi să-i enumăr pe toţi, aş umple, cu siganţă, multe pagini. Mă voi rezuma, însă, doar la câteva nume, în special interpreţi ai cântecului de muzică populară, care mi-au mângâiat adesea clipele vieţii, iar azi, într-o minunată zi de marţi 26 iunie 2012, în bucurie şi FERICIRE am colindat alături prin grădina cântecului: Margareta Clipa, Viorica Flintaşu, Elisabeta Turcu, Steliana Sima, Mariana Ionescu-Căpitănescu, Ion Fănescu. Sunt voci mari, inconfundabile, care, Slavă Domnului, vor dăinui peste timp.  
  
Cu vocea-i blândă, mătăsoasă, foarte cunoscută atât în interpretarea cântecelor, cât şi în vorbire, FUEGO a ştiut cum să-şi rânduiască la loc de cinste toţi prietenii, dar şi pe fiecare în parte. Şi aceasta s-a întâmplat tocmai datorită misiunii nobile cu care l-a înzestrat Dumnezeu atunci când l-a trimis pe pământ. Iar după cum bine s-a observat şi cu alte ocazii , FUEGO îşi îndeplineşte în credinţă divina misiune, spre bucuria multor suflete doritoare de frumos.  
  
Felicitări! Şi dea Domnul-Dumnezeu să ne plimbăm cât mai des prin grădina cântecului! 
  
IOANA STUPARU 
  
Bucureşti, 26 iunie 2012  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
ÎN GRĂDINA CÂNTECULUI / Ioana Stuparu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1008, Anul III, 04 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ioana Stuparu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ioana Stuparu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!