CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Reportaj >  
Autor: Dalelina John         Ediţia nr. 831 din 10 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

”Fata din curcubeu”- Regia:Lia Bugnar
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Unul din spectacolele de la teatrul Rally (Maria Filotti) desăşurate cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului a fost ”Fata din curcubeu” scris şi regizat de Lia Bugnar. Piesa a fost sustinută integral de talentul şi personalitatea actriţei Tania Popa precum si de suavul acompaniament al Madalinei Ene, la pian. Nu vreau să vorbesc despre piesa în sine ci despre relaţia autor, actor, interpret, regizor şi public. Tensiunea (de acestă dată dramatică) nu poate fi evocatoare şi nu se poate transmite decat prin răvăşirea fiinţelor implicate în actul artistic. Talentul autorului şi regizorului nu se poate regăsi în integralitate fără catharsisul ”petrecut” pe scenă sub ochii participativi şi scuturaţi de rutină ai spectatorilor. 
  
De la intrarea în sală te îmbăiai în armonia divină a pianului, frământat de Madalina Ene. Decorul sumar dar relevant, începutul interactiv al piesei şi previzionarea unui rezumat a unei vieţi de fiinţă care ESTE (încă mai era la începutul piesei) te face să fii mai atent la text. ”Trecerea Rubiconului” este exact punctul fără întoarcere pe care trebuie să-l transceandă singură. Pregătirea pentru această trecere se face din ”vorbe” şi prin recunoaşterea realităţilor paralele. Mixul ingenios al textului, jocului şi intepretării o trimite pe această fiinţă din cinema curcubeu direct pe un ”norişor” (prin ”aruncarea zarurilor” de către îngeri) . 
  
Această reprezentaţie readuce timid dar sigur în amintirea publicului spectacolele impresionante regizate de Catalina Buzoianu la Teatrul Maria Filotti, de-a lungul timpului. O descriere a teatrului o găsiti aici. De asemenea, fotografii vechi ale oraşului cu salcâmi găsiţi pe acest blog. 
  
http://artelesistiintelevietii.wordpress.com/ 
  
Referinţă Bibliografică:
”Fata din curcubeu”- Regia:Lia Bugnar / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 831, Anul III, 10 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!