CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  
Autor: Dalelina John         Ediţia nr. 1112 din 16 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

”Downshifting”
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Originea termenului “downshifting”  

Iniţial a fost denumit ’’decalaj’’şi se referea la schimbarea la o treaptă inferioară de viteză, într-o maşina cu reductor manual(pentru a încetini maşina), pe lânga utilizarea frânelor. În prezent sensul pentru “downshifting” rămâne acelaşi, dar situaţia este puţin diferită.  

Folosit într-un context de afaceri, ”decalaj” înseamnă să se reducă producţia (economică sau de fabricaţie). Termenul este folosit mai ales în Marea Britanie şi Australia pentru a numi modificarea procesului gradual de schimbare a vieţii, astfel încât aceasta să fie mai simplă, mai liniştită, echilibrată, şi mult mai puţin stresantă.  

Funcţionarea pe timp de zi, în societatea materialistă în care ne învârtim, se dovedeşte din ce în ce mai dificilă pentru mulţi oameni. Sociologii spun că acest concept de “downshifting” este o pacăleală, că de fapt oamenii îşi doresc tot cariere şi bani.  

Dar mai multe persoane, care deţin aceleaşi valori, aplică acest sistem practic şi în România. Şi nu este uşor. Renuntarea la o viaţă comună, în scopul de ”upshift” în alte domenii, reprezintă un motiv considerabil de succes.  

Ce face de fapt acest ”downshifting”? Încurajează activitatea de voluntariat şi a unui consum mic, reface conexiunea la viaţa reală , la mâncare, familie şi locuri. Readuce în echilibru aspectele spirituale, sociale şi eliberarea de presiunea unui servici sau a unei cariere. Acesta se dobândeşte prin angrenarea în activităţi prioritare în viaţă, care aduc pasiune şi fericire. Sunt organizate în acest sens si saptamani de ”downshifting”, de exemplu InterNational Downshifting Week 21.04.2014-27.04.2014.  

http://artelesistiintelevietii.wordpress.com/2014/01/13/downshifting/  

Referinţă Bibliografică:
”Downshifting” / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1112, Anul IV, 16 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!