CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Cultural > Ecouri >  
Autor: Corina Diamanta Lupu         Ediţia nr. 27 din 27 ianuarie 2011        Toate Articolele Autorului

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

În anul 1998, într-o dimineaţă însorită de august, am ajuns ca de obicei, la serviciu. Biroul meu se afla la parterul unei clădiri vechi, din centrul capitalei, iar fereastra dădea spre un mic scuar din faţa unui bloc învecinat. Tot drumul spre serviciu nu m-am gândit decât la ceea ce citisem în Biblie, înainte de a pleca de acasă – Judecători 6:36-40. 
  
În aceste versete, Ghedeon, care primise deja chemarea din partea lui Dumnezeu de a se lupta cu madianiţii, Îi cere Îngerului Domnului să îi asculte rugăciunea şi să îi împlinească două semne prin care să aibă asigurarea divină că îi va birui pe madianiţi. „Ghedeon a zis lui Dumnezeu: "Dacă vrei să izbăveşti pe Israel prin mâna mea, cum ai spus, iată, voi pune un val de lână în arie; dacă numai lâna va fi acoperită de rouă, şi tot pământul va rămâne uscat, voi cunoaşte că vei izbăvi pe Israel prin mâna mea, cum ai spus". Şi aşa s-a întâmplat. În ziua următoare, el s-a sculat dis-de-dimineaţă, a stors lâna, şi a scos roua din ea, care a dat un pahar plin cu apă. Ghedeon a zis lui Dumnezeu: "Să nu Te aprinzi de mânie împotriva mea, şi nu voi mai vorbi decât de data aceasta. Aş vrea numai să mai fac o încercare cu lâna: numai lâna să rămână uscată, şi tot pământul să se acopere cu rouă". Şi Dumnezeu a făcut aşa în noaptea aceea. Numai lâna a rămas uscată, şi tot pământul s-a acoperit cu rouă.” 
  
Episodul acesta din viaţa lui Ghedeon m-a impresionat nespus, în sensul că m-a făcut să îmi doresc mai mult ca niciodată să descopăr dacă Dumnezeu mai are ceva în plan, pentru viaţa mea. Treceam printr-o perioadă dificilă şi simţeam că îmi pierd credinţa, pentru că mă confruntam cu o teribilă lipsă de sens. Iată de ce, gândurile care îmi reveneau mereu şi mereu în minte erau că totul este deşertăciune, că Dumnezeu m-a abandonat, că îndurările Lui au ajuns la capăt în ceea ce mă priveşte. 
  
Ajunsă la birou, m-am aşezat pe scaun şi pentru că eram singură în încăpere, m-am rugat timp de câteva clipe, cerându-I lui Dumnezeu înţelepciune şi putere pentru acea zi. Însă înainte de a spune „Amin”, un gând mi-a răsărit în minte... Ghedeon. De aceea, L-am rugat pe Dumnezeu în mod solemn să îmi arate dacă va veni o zi când prin El voi realiza lucruri mari şi minunate, dacă voi fi un Ghedeon. I-am spus: „Doamne, Tu m-ai făcut ceea ce sunt, aşa cum sunt, iar eu ştiu că dorinţa Ta pentru mine este ca talanţii pe care mi i-ai oferit să fie investiţi şi nu îngropaţi. Doamne”, am continuat, „dacă Tu ştii că în viaţa mea va mai fi şi altceva decât ceea ce este acum, dacă Tu încă mai aştepţi ceva de la mine, atunci Te rog, lasă-mă să ştiu acest lucru. Şi dacă nu Îţi cer prea mult, Te rog, dă-mi un semn, aşa cum i-ai dat şi lui Ghedeon. Şi Te rog, nu Te supăra, dacă tot eu voi stabili şi semnul, aşa cum a făcut şi Ghedeon.  Iată semnul pe care Ţi-l cer”, am adăugat. „Fă ca până la ora patru, când voi părăsi biroul, la sfârşitul programului de lucru, un fluture să intre pe fereastra deschisă a acestei încăperi în care mă aflu.” 
  
Nimic nu mi se pare mai neobişnuit în aceasta întâmplare, ca faptul că imediat ce am rostit rugăciunea, aceasta mi s-a şters complet din minte. M-am apucat de lucru, a fost o zi aglomerată, cu multe sarcini neprevăzute de rezolvat, astfel că nici nu am sesizat cum a trecut timpul. Nici măcar pentru o clipă, în gândul meu nu a revenit rugăciunea pe care o făcusem în acea dimineaţă, atunci când sosisem la birou. 
  
Cu câteva minute înainte de ora patru, am oprit computerul şi am vrut să mă ridic de la birou să închid geamul. Însă nu am mai avut când să fac acest lucru. Am rămas ţintuită pe scaun, privind uimită, cu răsuflaraea tăiată, cum un fluture mare, alb, a intrat în zbor pe fereastra încă deschisă. În acelaşi timp, pendula aflată pe unul din pereţii biroului, a început să bată ora patru. Fluturele zbura dintr-un capăt în altul al încăperii, se rotea, se apropia şi se depărta de mine, desenând în aer minunate arabescuri nevăzute. Instantaneu, mi-am amintit că în acea dimineaţă, rostisem o rugăciune şi Îi cerusem lui Dumnezeu un semn. 
  
Au trecut de atunci, doisprezece ani, iar viaţa mi-a arătat că semnul pe care mi l-a dat Dumnezeu în acea zi de august se împlineşte pas cu pas. Îi mulţumesc Lui pentru că mi-a ascultat rugăciunea şi mi-a oferit binecuvântarea unui astfel de semn. Ştiu că Dumnezeu este la cârma vieţii mele şi că El are planuri mari cu mine. Blazonul meu de creştin are pictat pe el un fluture mare, alb, şi dăltuite următoarele cuvinte: „Domnul este cu tine, viteazule Ghedeon!” 
Referinţă Bibliografică:
Domnul este cu tine, viteazule Ghedeon! / Corina Diamanta Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 27, Anul I, 27 ianuarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Corina Diamanta Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Diamanta Lupu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!