CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Amintiri >  

  CUI AM STRÂNS MÂNA? CINE MI-A STRÂNS MÂNA?
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

CUI AM STRÂNS MÂNA? CINE MI-A STRÂNS MÂNA?  

 

În viaţa unui om este mai mult sau mai puţin important cu cine s-a întâlnit de-a lungul anilor vieţii sale. Fără a mă lăuda, am să amintesc că am cunoscut personal câteva personalităţi româneşti.  

Încă nu terminasem profesionala, Zlatna era o localitate de tranzit între Abrud şi Alba Iulia sau invers. Ucenicii şcolii profesionale eram circa 400 asta se făcea că oricum 2 din patru puteam fi un eventual spectator al unui spectacol de muzică populară care trecea prin zonă. Am avut ocazia să cunosc artişti de talia lui Marcel BUDRALĂ, Alexandru GROZUŢĂ, Ileana CONSTANTINESCU, Felician FĂRCAŞIU, Maria MARCU, Ana POP CORONDAN şi neuitatului umorist Zeno TURDEANU un adevărat rebusist, care m-a făcut să-mi pierd multe ore în faţa revistei REBUS. Astfel că viaţa noastră se colora în frumos, căci artişti de renume români veneau să ne încânte sufletele noastre tinere. Gafa vieţii mele aveam să o produc acolo în Zlatna, fiindcă maestrul Victor PREDESCU îmi oferea un autograf şi eu îl refuzam! Nu mi-am dat seama atunci, dar mult mai târziu aveam să realizez marea mea greşeală!  

Nu-mi amintesc ziua când călătorind cu Mocăniţa aveam să o întâlnim într-un vagon pe actriţa Silvia POPOVICI, care filma în acele vremuri la filmul DRAGOSTE LUNGĂ DE O SEARĂ, avându-l ca regizor pe Horia POPESCU. Dacă Silvia POPOVICI era o tânără frumoasă, modestă şi necunoscută pe atunci, avea să devină peste ceva vreme una dintre actriţele apreciate al vremii.  

În 1972 aveam să-l văd în carne şi oase pe Aurelian ANDREESCU şi Doina SPĂTARIU.  

În anul 1978 fiind în concediu la Geoagiu Băi am cunoscut pe distinsa Lucreţia CIOBANU şi Viorel COSTIN.  

La Moldova Nouă prin anii 1970 am avut fericita ocazie să înmânez un buchet de flori ilustrei Angela MOLDOVAN, şi să o salut pe interpreta orădeană Florica BRADU, care a impresionat o sală arhiplină, când printr-o neînţelegere orchestrei a preluat dirijarea acesteia făcând un spectacol de neuitat pentru cei prezenţi.  

Asta a fost până în anul 1989 când am avut ocazia să strâng mâna unui preşedinte al României adică cea a domnului Ion ILIESCU.  

În anul 1990 l-am întâlnit şi pe nepreţuitul actor şi regizor Sergiu NICOLAESCU dar şi pe Silviu BRUCAN.  

Desigur că va trebui să continui această listă provizorie...  

Referinţă Bibliografică:
CUI AM STRÂNS MÂNA? CINE MI-A STRÂNS MÂNA? / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 687, Anul II, 17 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!